Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü'ne ait mezunlarımızın kazanması hedeflenen beceri ve yetkinlikleri temsil eden program çıktıları aşağıda listelenmiştir:
1. Veri bilimi ve analitiği için gerekli olan temel matematik ve istatistik bilgilerini kavrar ve bunları karmaşık veri bilimi problemlerin çözümünde etkin bir şekilde kullanabilir.
2. Veri bilimi alanında güncel ve yaygın olarak kullanılan programlama dillerine hakim olur ve algoritma geliştirme, veri yapıları ve programlama temelleri konusunda yetkinlik kazanır.
3. Farklı veri türlerini ayırt edebilir, veri tabanı yönetim sistemleri hakkında bilgi sahibi olur ve veri toplama, depolama, sorgulama ve yönetme süreçlerini etkin bir şekilde yürütebilir.
4. Büyük veri setlerinden anlamlı örüntüler ve bilgiler çıkarmak için temel makine öğrenmesi ve derin öğrenme algoritmalarını uygun problemlere uygulayabilir ve sonuçlarını yorumlayabilir.
5. Gerçek dünya problemlerini analitik ve eleştirel düşünme becerileriyle ele alabilir, uygun istatistiksel modeller ve analitik teknikler kullanarak veri odaklı yaratıcı ve etkili çözümler üretebilir.
6. Büyük veri platformları ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur, büyük ölçekli veri setlerini işleyebilir ve analiz edebilir.
7. Analiz sonuçlarını ve karmaşık veri içgörülerini, etkili veri görselleştirme teknikleri kullanarak açık, anlaşılır ve etkileyici bir şekilde yazılı ve sözlü olarak sunabilir.
8. Veri bilimi projelerini planlayabilir, yürütebilir ve yönetebilir; farklı sektörlerde multidisipliner takımlarda etkin bir şekilde çalışabilir ve işbirliği yapabilir.
9. Veri gizliliği, güvenliği, önyargı ve adalet gibi veri bilimi ve analitiği alanındaki etik ilkeler, yasal düzenlemeler ve toplumsal sorumluluklar konusunda farkındalık sahibi olur ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütür.
10. Veri odaklı yeni fikirler ve çözümler üretebilme, inovatif yaklaşımlar geliştirebilme ve bu doğrultuda girişimcilik potansiyelini değerlendirebilme becerisine sahip olur.