Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu

Tarihçe-Tanıtım

    

             30.09.1994 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu toplantısında kurulması kabul edilen Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu 1995-1996 Eğitim Öğretim yılında Selçuk Üniversitesine bağlı olarak Mahalli İdareler ve Turizm Rehberliği programları ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

              1999-2000 Eğitim Öğretim yılında Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı açılmıştır.

           2004-2005 Eğitim Öğretim yılında Mahalli İdareler programının adı Yerel Yönetimler olarak, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programının adı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı olarak değiştirilmiştir.

            2007 yılından itibaren okulumuz Selçuk Üniversitesi’nden ayrılarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kâzım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olarak eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında itibaren yeni binasına taşınan Yüksekokulumuz öğrencilerimize daha modern imkânlarla hizmet vermektedir. Yeni binamız 20 (yirmi) derslik, 1 (bir)  bilgisayar laboratuvarı, 1 (bir) internet laboratuvarı, kütüphanesi, yemekhanesi, kapalı spor salonları (voleybol-tenis, basketbol, halı saha) öğrencilerimizin hem eğitim gereksinimlerini hem de sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitededir.

Yeni binamız yeni bölümlerle hizmete girmiş, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programına, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ise Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programına öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir. Çağrı Hizmetleri Yönetimi programına ise 2015-2016 yılında öğrenci alımı yapılmış ve son olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında Sosyal Hizmetler programına öğrenci alımı yapılarak, öğrenci sayımız 1500'lü rakamlara ulaşmıştır.

Okulumuzun 2 yıllık eğitim öğretim süresi 4 yarıyıldan oluşmaktadır.

7 (Yedi) program ile öğrenime devam eden okulumuz şu anda Yerel Yönetimler, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Sosyal Hizmetler ve Atık Yönetimi programlarıyla eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

              Yüksekokul Müdürlüğü’ne önce Okt. Mehmet KÖROĞLU kurucu müdür olarak atanmış olup bu görevi 22.07.1997 tarihine kadar yürütmüştür.

              Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Alaaddin AKÖZ, Yrd. Doç. Dr. Adnan Doğan BULDUR, Yrd. Doç. Dr. Fuat BOYACIOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Birol MERCAN, Öğr. Gör. Abdulbaki PINAR ve Prof. Dr. Ali İhsan DEMİREL bu görevde bulunmuştur.

              Şu andaki  Yüksekokul Müdürlüğü'nü Prof. Dr. Mevlüt BAYRAKCI yürütmektedir.