MATEMATİK BÖLÜMÜ

Matematik Bölümü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Matematik Bölümü

ÇİFT ANADAL PROGRAMI

ÇİFT ANADAL PROGRAMI

Çift Anadal programının amacı, fakültelerde lisans düzeyinde öğrenim gören ve kendi bölümlerinin lisans programlarını başarı ile yürüten öğrencilerin eş zamanlı olarak ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır.

Üniversitemiz bünyesindeki programlarda yürütülen Çift Anadal, Yan Dal eğitimine ilişkin işlemler, ‘Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik’ hükümlerine göre yürütülmektedir. Yönetmelik için tıklayınız. 

 

Öğrencinin Çift Anadal programına başvurabilmesi için:

Başvurular anadal lisans programının en erken üçüncü ve en geç ise beşinci yarıyılın başında yapılır.

  • Başarı sıralaması şartı aranan programlarda çift anadal yapmak isteyen öğrencinin, Yönetmelikte belirlenen diğer şartların yanı sıra kayıt olduğu yıldaki programın Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen başarı sıralaması şartını (2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren) sağlamış olması,
  • Başvurduğu döneme kadar anadal programında müfredatı gereği eksik ve başarısız dersinin bulunmaması,
  • Çift anadal programına başvuracak öğrencinin anadal programındaki GANO'su 4 üzerinden en az 3,00 olmalı ve öğrenci halen kayıtlı bulunduğu anadal programında, bulunduğu sınıfın başarı sıralaması itibariyle ilk yüzde 20 lik dilimde yer almalıdır.
  • Üniversitemize dikey geçiş veya kurumlararası ve kurum içi yatay geçiş ile kayıt yaptıran öğrenciler, anadal programındaki yarıyılları dikkate alınarak en az bir yarıyıl öğrenim görmüş olmaları şartıyla çift anadal programlarına başvuru yapabilirler.
  • Çift anadal öğrencisi ders seçimi yaparken yarıyıl şartı aranmaz. Öğrenci güz döneminde 1, 3, 5 ve 7 nci; bahar döneminde ise 2, 4, 6 ve 8 nci yarıyıldan ders alabilir.

 

 

Ayrıntılı Bilgi için;

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YAN DAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ için tıklayınız.

 

Mühendislik Fakültesi Öğrencileri İçin:

  • Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan ve Matematik bölümünde Çift Anadal yapmak isteyen öğrencilerin almaları gereken dersler için tıklayınız.

 

  • Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan ve Matematik bölümünde Çift Anadal yapmak isteyen öğrencilerin almaları gereken dersler için tıklayınız.

 

Matematik Bölümü Öğrencileri İçin:

  • Matematik Bölümü öğrencilerinden Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Çift Anadal yapmak isteyenler için almaları gereken dersler için tıklayınız.

 

  • Matematik Bölümü öğrencilerinden Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde Çift Anadal yapmak isteyenler için almaları gereken dersler için tıklayınız.

 

Matematik Bölümü Çift Anadal-Yandal Programları Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Esra KIRMIZI ÇETİNALP

Telefon : 0338 2262151  (Dahili: 2164)

E-posta: esrakirmizi@kmu.edu.tr

Sorularınız için;

Belgegeçer : 0338 2262150

E-posta : matematik@kmu.edu.tr     (Matematik Bölümü İletişim)