Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

HAKKIMIZDA

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 2017 yılında kurulmuştur. Yüksekokulumuz bünyesinde, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında, Rekreasyon Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri; 2019-2020 güz yarıyılında ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Yeni Medya bölümleri; 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında Turizm Rehberliği bölümü eğitim öğretime başlamıştır. Lisans eğitiminden lisansüstü eğitime, çeşitli akademik uzmanlık alanlarına kadar temelden zirveye aşama aşama öğrencilerimiz teorik altyapının üzerine uygulamayla olgunlaşarak  öğrenim görme imkanına sahiptir.

Yüksekokulumuz Rekreasyon Yönetimi ve Turizm Rehberliği Bölümlerinin  dersleri Karaman’ın Ermenek ilçesinde yapılmaktadır. Rekreasyon Yönetimi Bölümü ve Turizm Rehberliği Bölümleri Ermenek Meslek Yüksekokulu derslikleri ve laboratuvarlarında derslerini yürütmektedir.

Yüksekokulumuzda toplam 716 öğrenci öğrenim görmektedir. Yüksekokulumuzda 2 profesör, 8 doçent, 16 doktor öğretim üyesi , 2 öğretim görevlisi 1 araştırma görevlisi doktor ve 2 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 31 akademik personel ile 1 yüksekokul sekreteri, 1 şef, 1 bilgisayar işletmeni ve 1 büro personeli olmak üzere 4 idari personel görev yapmaktadır.

Yeni Medya Bölümümüz bünyesinde görsel ve işitsel kayıt stüdyosu kurulma aşamasındadır. Öğrencilerimiz burada teorik bilginin ötesinde bol bol pratik imkanına kavuşacaktır. Gastronomi Bölümümüzün uygulamalı dersleri için yöresel yemeklerin de hazırlandığı bir mutfak bulunmaktadır. Bu mutfağımızdan geleceğin ünlü şefleri yetişmektedirler.