Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ

Dili

Türkçe

Bölüm Başkanı (ya da Eşdeğeri)

Doç. Dr. Ahmet Alper SAYIN

Bölüm ECTS ve Erasmus Koordinatörü

Doç. Dr. Galip Afşın Ravanoğlu

Süresi (Yıl)

4

Azami Süresi (Yıl)

7

Kontenjanı

40

Staj Durumu

Var (İşbaşı Eğitimi)

ÖSYM Puan Türü

EA

Tarihçe

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 28/3/1983 tarih ve 2809 Sayılı Kanunun ek 30’uncu Maddesine göre 11/09/2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulmuştur. Kısa sürede kuruluşunu tamamlayan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, 2018 – 2019 öğretim yılı güz yarıyılında öğrenci almış ve fiilen öğretime başlamıştır.

Kazanılan Derece

Bu bölüm, yükseköğretimde uluslararası ticaret ve lojistik alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanında Lisans Derecesine sahip olunur.

Kabul Koşulları

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamış / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Üst Kademeye Geçiş

ALES, Yabancı Dil ve mezuniyet ortalamasına göre lisansüstü eğitime giriş sınavına başvurarak lisansüstü eğitime devam edebilir.

Mezuniyet Koşulları

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü lisans programının üniversite senatosu tarafından belirlenen müfredatındaki tüm dersleri alıp başarılı olmalıdır. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS krediyi sağlaması ve genel not ortalamasının en az 2,00 olması, 90 gün yaz stajı ve 1 Yıl (7. ve 8. Yarıyıl) İşbaşı Eğitimi yapılması gerekmektedir.

İstihdam Olanakları

Mezun olan öğrenciler; Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı gibi kamu kuruluşlarında çalışabilmektedir.  Bununla birlikte; özel firmaların dış ticaret birimleri, lojistik ve üretim departmanlarında istihdam edilebilmektedir. Ülkemiz genelinde küreselleşmenin ve rekabetin etkisiyle eğitimli iş gücü ihtiyacı gittikçe artmaktadır.

Ayrıca, bölümümüz öğrencilerine dünyanın farklı üniversiteleriyle yapılan ERASMUS, FARABİ ve MEVLANA değişim programları çerçevesinde değişik ülkelere giderek en az bir dönem eğitim görme imkânı da verilmektedir.

Ölçme ve Değerlendirme

Sınavlar 100'lük not üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl ara sınavlarının %40' ı ile yarıyıl sonu sınavlarının %60'ı dikkate alınarak ilgili dersi alan öğrencilere bağıl sistem uygulanarak geçme notu hesaplanır.

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ

Bölüm Başkanı:  Doç. Dr. Ahmet Alper SAYIN

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK ANABİLİM DALI

Anabilim Dalı Başkanı: Doç. Dr. Ahmet Alper SAYIN

Doç. Dr. Ahmet Alper SAYIN

ahmetalpersayin@kmu.edu.tr

Doç. Dr. Hüseyin Kutbay

hkutbay@kmu.edu.tr

Doç. Dr. Galip Afşın Ravanoğlu

afsinravanoglu@kmu.edu.tr

Doç. Dr. Murat Arslandere

muratarslandere@kmu.edu.tr

Dr. Ögr. Üyesi Kemal Kamacı

kemalkamaci@kmu.edu.tr

Dr. Ögr. Üyesi Aytül Bişgin

aytulbisgin@kmu.edu.tr

Dr. Ögr. Üyesi Nuray Turan

nurayturan@kmu.edu.tr