HASSAS TARIM UYGULAMALARI VE YENİLİKÇİ İŞLEME TEKNOLOJİLERİ İHTİSASLAŞMA KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ HASSAS TARIM UYGULAMALARI VE YENİLİKÇİ İŞLEME TEKNOLOJİLERİ İHTİSASLAŞMA KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HASTUYİT Koordinatörlüğü Tarafından Desteklenen Projeler Devam Ediyor

Hassas Tarım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri Koordinatörlüğü tarafından desteklenmesine karar verilen, yürütücülüğünü Doç. Dr. Elif YAVUZASLANOĞLU’ nun yaptığı “Karaman İli Elma Bahçelerinde Elma İçkurdu (Cydia pomonella) (Lep.: Torticidae)’ nun Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Tekniklerinin Yaygın Kullanılan Mücadele Teknikleri ile Etkililiğinin Karşılaştırılması’’ başlıklı projenin çalışmalarına başlanmıştır. 
Elma üretiminde hassas tarım tekniklerinin kullanılarak bitki koruma uygulamalarının etkinliğinin arttırılması hedeflenen proje, KMÜ deneme arazisinde bulunan elma bahçesi ve bir üreticinin bahçesinde eş zamanlı olarak yürütülecektir. 
Bu projenin ilk aşamasında her iki deneme alanına da feromon tuzakların kurulması ve popülasyon takibine başlanmıştır.  Kullanılan feromon tuzaklar elma iç kurdunun popülasyon takibi ve yoğunluğa göre kitle yakalama amacıyla kullanılacaktır.  
Proje Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele masrafları daha az ve zararlıların mücadelesinde daha çok etki sağladığı takdirde elma üreticileri birliği ile bahçe günü düzenlenerek yöre çiftçilerine yapılan uygulama hakkında bilgi verilecektir.