HASSAS TARIM UYGULAMALARI VE YENİLİKÇİ İŞLEME TEKNOLOJİLERİ İHTİSASLAŞMA KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ HASSAS TARIM UYGULAMALARI VE YENİLİKÇİ İŞLEME TEKNOLOJİLERİ İHTİSASLAŞMA KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HASTUYİT Koordinatörlüğü Tarafından Desteklenen Projeler Devam Ediyor

Hassas Tarım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri 1. Proje Çağrısı kapsamında desteklenmesine karar verilen yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Berke Bilgenur KANDEMİR ŞENER’ in yaptığı ‘’ Aptamer Kaplamalı Manyetik Küreler İle Patulin’ in Elma Suyundan Arındırılması’’ konulu projenin çalışmalarına başlanmıştır.

Aptamerlerin hedefe spesifik ve verimli bağlanabilme özelliğinden yararlanılarak, Patulin aptameri bağlı manyetik nanopartiküller geliştirilmesi ve bu sistem ile meyve sularından etkin ve bir şekilde patulinin uzaklaştırılması hedeflenen proje, KMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Laboratuvarlarında yürütülmektedir.

Patulinin seçici, verimli, etkin ve hızlı bir şekilde elma suyundan arındırılması amacıyla yürütülen bu proje sayesinde ulusal ekonomiye katkıda bulunabilecek ve aynı zamanda dünya çapında patulin kaynaklı sağlık bozukluklarının önlenmesine fayda sağlanabilecektir.