Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI / PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

 

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

 

ÖA1. Sosyal güvenlik mekanizmasının işleyişine yönelik temel kavramların anlatıldığı bu bölümde, bu işlevin sosyal güvenlik kapsamı içinde bulunan kişileri nasıl etkilediği ve ülke ve toplum için vazgeçilmez öneminin bilincinde öğrenciler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

ÖA2. 21. yy’ın hayatımıza sunduğu teknolojik gelişmelere paralel olarak, eğitim faaliyetlerini yürütülebilen, bu faaliyetler içinde inisiyatif kullanabilen, problemlere alternatif çözümler sunabilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen ve sektöre adapte edebilen, ayrıca bilgi teknolojisi araçlarını etkin bir şekilde kullanabilen, etik bilincine sahip, iletişim kabiliyeti yüksek, üretken ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan, ara elemanlar yetiştirmek hedeflenmektedir.

ÖA3. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimizin, etkinlik ve verimlilik kavramı doğrultusunda, ülkemizdeki sosyal güvenlik ağının genişlemesine katkı sağlayabilecek nitelikte yetişmeleri sağlanacaktır.

ÖA4. Ayrıca, sosyal güvenliğin öneminin yeni yeni kavranılmaya başlandığı ülkemizde, özellikle de yeni sigorta ürünlerinin arz edildiği günümüzde, iyi derecede niteliklerle donatılmış ara elemanlar yetiştirilmesi arzu edilmektedir.