PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI
ÖA1. Programın temel hedefi; ulusal ve uluslararası anlamda bağımsız işletmeler (pastahaneler, fırınlar, kafeler vb.), gıda ve turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu pastacılık ve ekmekçilik alanında gerekli olan tüm teorik bilgiye hâkim ve mesleki deneyime sahip, en az bir yabancı dile hâkim, karar verebilme ve uygulayabilme yeteneğine sahip, gastronomi alanında kendi alanıyla ilgili en son gelişmeleri yakından izleyen, insan ilişkilerinde becerikli, vizyonu geniş, yaratıcı, kalifiye insan gücünü yetiştirmektir.
ÖA2. Bu programdan mezun olan bireyler konaklama işletmelerinin pastane veya ekmek bölümünde çalışabileceği gibi, bağımsız pastane, kafe, fırın gibi unlu mamullerin üretilip satıldığı işletmelerin de sorumluluğunu alabilecek bir konuma gelmektedir. Ayrıca çeşitli işletmelerde, alakart yemek hizmeti sunan işletmelerin tatlı bölümlerinde, kamu kurumu mutfaklarının pastane bölümlerinde vb. yerlerde de pastacı ve ekmekçilere ihtiyaç duyulmaktadır.