Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK PROGRAMI / PROGRAM ÇIKTILARI

 

PROGRAM ÇIKTILARI

 

PÇ1. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur.

PÇ2. Pastacılık ve Ekmekçilik mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibi olur.

PÇ3. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.

PÇ4. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.

PÇ5. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur

PÇ6. Pastane ve fırındaki işleri ve mesleğini yerine getirirken bağımsız çalışır.

PÇ7. Pastacılık ve Ekmekçilik mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder.

PÇ8. Pastacılık ve Ekmekçilik mesleğinin gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.

PÇ9. Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar.

PÇ10. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar.

PÇ11. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili etik değerlere bağlı kalır.

PÇ12. Pastacılık ve Ekmekçilik ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır.

PÇ13. Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir

PÇ14. Pastacılık ve Ekmekçilik mesleğindeki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir