PROGRAM ÇIKTILARI
PÇ1. Turizm işletmeciliği ile ilgili kavramları ve temel teorileri bilir.
PÇ2. Temel düzeyde iş hayatında kullanabileceği muhasebe bilgilerine sahip olur.
PÇ3. Turizm işletmelerinin işleyişleri ile ilgili mevzuat hakkında bilgi sahibi olur.
PÇ4. Mesleki alanının gerektirdiği yabancı dilde yazılmış belgeleri anlar ve yorumlar. Alanlarının gerektirdiği düzeyde en az bir yabancı dili kullanarak meslektaşları ve turistlerle yazılı ve sözlü iletişim kurar.
PÇ5. Turizm etik ilkeleri ile ilgili sorumluluk bilincine sahiptir, Mesleğin gerektirdiği ahlaki kuralları bilir ve kendi hayatında uygular.
PÇ6. Yiyecek- içecek işletmeciliği hakkında ve genel beslenme ilkeleri hakkında bilgi sahibidir
PÇ7. Genel turizm ve turizm işletmelerine yönelik problemleri saptar, tanımlar, analiz eder ve çözer; bu amaca uygun yöntem ve teknikleri seçer ve uygular
PÇ8. Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını (önbüro otomasyon sistemi, yiyecek içecek otomasyon sistemi vb) ve turizmin sektörünün gerektirdiği düzeyde diğer bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilir
PÇ9. Önbüro departmanının işleyişini bilir ve önbüro departmanında çalışabilecek bilgi ve becerilere sahip olur
PÇ10. Pazarlama ve uluslar arası pazarlamanın temel kavramlarını bilir ve turizmle ilişkilendirerek tüketici davranışlarını analiz eder. Uzun dönem tüketici/müşteri ilişkileri için stratejiler belirler
PÇ11. Turizm ekonomisi hakkında genel bilgi sahibi olur. Turizm talebini, turizm arzını Turizmde tüketici davranışlarını, üretici ve firma davranışlarını, turizm sektöründe piyasa çeşitlerini bilir
PÇ12. Ülkemizin ve bölgemizin tabiat ve kültür varlıkları hakkında yerli ve yabancı turistlere bilgi verecek düzeyde tarihsel ve kültürel bilgiye sahiptir
PÇ13. Kat hizmetleri departmanının işleyişi hakkında bilgi sahibi olur.
PÇ14. Turizmle ilgili tüm yeni uygulama ve tekniklerini takip eder ve uygular, turizmde yenilikçi olma gerekliliğinin farkındadır