Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 6. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’ nda bu yıl Meslek Yüksekokulumuz Aşçılık Programı öğrencilerinin de katılımıyla 5 kategoride 615 aşçı yarıştı.
27-28-29 Ekim tarihleri arasında Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmanın sunuculuğunu Usta Şef Elif KORKMAZER yaparken Ünlü Şef Fikret ÖZDEMİR’ in jüri başkanlığı yaptığı yarışmada yemekler usta şefler, gurmeler ve yerel katılımcılardan oluşan jüri tarafından hem lezzet hem de sunum açısından değerlendirmeye alındı. Üyeler 3 gün boyunca yemeklerin tadına bakıp hem lezzet hem de görsel sunumları için puan vererek yarışmanın en iyi aşçılarını belirledi. Yarışmaya, İsrail, Filistin, Yunanistan, Romanya, Makedonya ve Brezilya’dan da aşçılar katıldı.
Meslek Yüksekokulumuz Öğr.Gör.Ali ŞEN nezaretinde Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı adına yarışmaya katılan öğrencilerimizden:
Tavuk Yemeği yarışmasında :Süleyman DEVECİ Bronz Madalya,
Balık Yemeği yarışmasında :Hakan SEFİL Gümüş Madalya,
Türk Mutfağı Ana yemek yarışmasında :Merve Nur YAVUZ bronz madalya,
Kuzu yemeği yarışmasında :Seda Nur KARAASLAN gümüş,
Tatlı tabağı yarışmasında :Kadir Ahmet ŞAHİN gümüş madalya,
Yılın Altın Öğrencisi yarışmasında :Uğur GARLANTA bronz madalya alırken; Üniversite Ekip yarışmasına iki Ekip halinde giren:
ilk ekibimizdeki öğrencilerimiz Özgür ERGİN, Kadir Ahmet ŞAHİN ve Hakan SEFİL gümüş madalya,
ikinci ekibimizdeki öğrencilerimiz Simge ULUSOY, Yaşar Can GÜLEÇ ve Halit ŞEN bronz madalya alarak turnuvada başarılı bir şekilde üniversitemizi temsil etmişlerdir.
Ödül töreninde ilk defa katıldıkları yarışmada 12 madalya ile dikkatleri üzerine çeken Meslek Yüksekokulumuz Öğr.Gör.Ali ŞEN ile öğrencilerimiz sahneye özel olarak davet edilerek tebrik edilmişlerdir.