BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI
Finansal piyasalar, modern ekonomilerde lokomotif işlevi görmektedir. Bundan dolayı, finansal piyasalarda istihdam edilen emeğin niteliği daha fazla önem kazanmaya başlamıştır. Bu çerçevede, Bankacılık ve Sigortacılık Programımız finansal piyasaların gereksinim duyduğu bilgi ve beceriye sahip meslek elemanı yetiştirmektedir.
Programımız, finans sektörünün gereksinimleri çerçevesinde, yüksek özgüven ve iletişim becerisine sahip, sosyal sorumluluk ve iş ahlakı bilinci olan, azami dikkat sahibi, bankacılık ve sigortacılık ile ilgili teorik ve pratik bilgisi olan ve sahip olduğu bu bilgiyi etkin olarak kullanabilen, yasal mevzuata ve ilgili kanunlara hâkim meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bankacılık ve Sigortacılık Programımız 2009–2010 Güz döneminden itibaren öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Bu çerçevede, programımız her yıl örgün ve ikinci öğretim olmak üzere ellişer öğrenci kabul etmektedir.
Öğrencilerin programdan mezun olabilmeleri için Bankacılık ve Sigortacılık Program müfredatındaki tüm zorunlu dersleri almaları ve 120 AKTS’yi tamamlayacak şekilde bütün seçmeli ve zorunlu derslerden başarılı olmaları, genel ağırlıklı not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2 olması ile 30 iş günü zorunlu staj uygulamasını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.
Mezun olabilme koşullarını yerine getiren öğrencilerimiz, “Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı Diploması” almaktadır.
Mezunlarımız önlisans derecelerini lisans derecesine tamamlamak için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ÖSYM’nin belirlediği aşağıdaki örgün öğretim lisans programlarına;
* Bankacılık ve Sigortacılık,
* Bankacılık ve Finans,
* İşletme,
* İktisat,
* Ekonomi,
* Ekonometri,
* Ekonomi ve Finans,
* Sigortacılık,
* Sigortacılık ve Risk Yönetimi,
* Uluslararası Finans,
* Uluslararası Ticaret,
* Uluslararası İşletmecilik
geçiş yaparak lisans eğitimine devam edebilmektedir.
Bankacılık ve Sigortacılık Programı mezunlarımız, kamu ve özel sektöre ait bankalar ve sigorta şirketleri başta olmak üzere finans sektörünün önemli kurum ve kuruluşları olan sermaye piyasası aracı kurumlarında, uluslararası denetim şirketlerinde, kamu finans kurumlarında, reasürans şirketlerinde, sigorta acentelerinde istihdam edilme veya kendi işlerini kurma imkânına sahip olmaktadır.