Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

İlaç Tedavisi

 İlaç Tedavisi

         İnsanın kendisiyle ve çevresiyle çatışmalar yaşamasına neden olan duygu, düşünce ve davranışlar müdahale edilmeden uzun süre ve yoğun şekilde yaşanınca zamanla beyinde hormonal dengesizliklere yol açar(Bunun tam tersi durumlar da vardır ama onlar genellikle doğuştan gelen ve üniversite öğrencilerinde pek gözlenmeyen hastalıklardır). Duygu, düşünce ve davranışların beyinde zamanla yarattığı bu hormonal dengesizlik vücutta çeşitli semptomlar halinde kendini göstermeye başlar. Bu durumda psikolojik sorun “hastalık” halini almış olur.

          Hastalık halini almış psikolojik sorunların yalnızca psikolog görüşmeleriyle tedavi edilmesi çok zordur. Bu tür şiddetli semptomlar yaşayan öğrenci ve personeller psikiyatriste yönlendirilir. Psikiyatrist hastalığa teşhis koyup gerekli ilacı yazdıktan sonra bireysel görüşmelere Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimizde ilaç eşliğinde devam edilir. İlaç beyindeki hormonal dengeyi sağlamaya yönelik kullanılırken, servisimizde düşünce, duygu ve davranışları daha sağlıklı hale getirmeye yönelik çalışmalar yapılır.

          İlaçlar psikiyatristin tavsiyesi doğrultusunda düzenli kullanılmalıdır. Beyindeki hormonal denge tekrar normale döndüğünde ilaçlar yine psikiyatristin tavsiyesiyle yavaş yavaş azaltılarak kesilir. Psikiyatrist tavsiyelerine uyulduğu sürece ilaçların bağımlılık yaratma tehlikesi yoktur.