Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Spor Hizmetleri

Yerleşkede yer alan uluslararası standartlardaki spor kompleksinde 1.500 kişilik kapalı spor salonu, açık ve kapalı tenis kortları, basketbol, hentbol, voleybol ve futbol sahaları, koşu ve yürüyüş parkuru, tırmanma duvarı, yarı olimpik yüzme havuzu ve 5.000 kişilik stadyum bulunmaktadır. Üniversitedeki spor tesislerinden hem KMÜ öğrencileri ve çalışanları hem de Karaman halkı yararlanmaktadır.

·         5.000 kişilik stadyum

·         1.500 kişilik kapalı spor salonu

·         Yarı olimpik yüzme havuzu

·         Koşu ve yürüyüş parkuru

·         Tırmanma duvarı

·         Açık tenis kortu

·         Kapalı tenis kortları

·         Kapalı futbol sahaları

·         Açık basketbol sahası

·         Kapalı basketbol sahası

·         Açık voleybol sahası

·         Kapalı voleybol sahası

·         Kapalı hentbol sahası

 

Yıl boyunca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde çeşitli spor müsabakaları düzenlenmekte, ayrıca üniversitenin basketbol, voleybol, futbol, futsal, tenis, hokey takımları Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği müsabakalara katılarak önemli dereceler elde etmektedir.

KMÜ'lü sporcular güreş, yağlı güreş, tekvando, karate, muay thai, kick boks, dağ koşusu gibi bireysel sporlarda da öne çıkmaktadır. En son Rio 2016 Olimpiyatlarında Türkiye sekiz madalya kazanırken ülkemize üç madalyayı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri getirmiştir. Öğrencimiz olan Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül, Rio Olimpiyatlarında kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde ederken milli takımın tek altın madalyasına da imza atmıştır. Rio Olimpiyatlarında yine öğrencilerimiz olan milli tekvandocu Nur Tatar ve milli güreşçi Soner Demirtaş da bronz madalya kazanmışlardır.