Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Servisi

 

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na bağlı Acil Müdahale Merkezi bünyesinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı hizmet binasında verilmektedir.

 

 Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri toplumumuzda yeni bir alan olması sebebiyle toplumumuzun büyük bir kısmı tarafından “deli” olan kişilerin başvurduğu birim olduğu gibi yanlış bir algı hakim olabilir. Bu yüzden toplumumuzun yanlış yargılara varmasını engelleyici tavır takınmalıyız.

            Servisimizde özellikle psikolojik sorunları olan öğrenci ve personele seanslar halinde destek verilirken, yeni gelen öğrencilere üniversite ve şehir ortamına uyum sürecinde yardım ve gerektiğinde aynı sorunları olan öğrenci ve personelleri belirleyip grup oluşturularak belirlenen tarih ve saatlerde grup terapileri yapılmaktadır. Psikolojik sorunu hastalık düzeyinde olan ve psikiyatrik ilaç kullanması gerekebilen kişiler psikiyatriste yönlendirilmekte ve seanslara ilaç eşliğinde devam edilmektedir.

Kendinizle veya çevrenizdekilerle çatışmalara sebep olduğunu düşündüğünüz her türlü duygusal, düşünsel ve davranışsal sorununuzu danışıp destek almak için serivisimize hafta içi hergün mesai saatleri içinde başvurabilirsiniz.