TÖMER, SET Topluluğu ve Kâzım Karabekir Gençlik Merkezi İş Birliğiyle Gelenekselden Evrensele Sanatsal Dokunuşlar, Ebru ve Seramik Etkinliği Düzenlendi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, SET Topluluğu ve Kâzım Karabekir Gençlik Merkezi iş birliğiyle 07 Mayıs 2026 tarihinde, TÖMER öğrencilerine yönelik Kültür Edinimi dersi kapsamında “Gelenekselden Evrensele Sanatsal Dokunuşlar: Ebru ve Seramik Etkinliği” düzenlendi.TÖMER öğrencilerinin Türk kültürünü yakından tanımaları, geleneksel sanatlarla uygulamalı olarak buluşmaları ve Türk öğrencilerle kaynaşmaları amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu.
Kâzım Karabekir Gençlik Merkezine varılmasının ardından öğrenciler, “Kardeşlik Bağımız Hiç Kopmasın” adlı kaynaşma etkinliğine katıldı. Katılımcılar çember oluşturarak tek bir ip rulosunu birbirlerine attı ve ipin bir ucunu tutarak aralarındaki dostluk, kardeşlik ve dayanışma bağını sembolik olarak ortaya koydu.Programın devamında öğrenciler, Kültür Edinimi dersi kapsamında ebru ve seramik etkinliklerine katıldı. Öğrenciler, geleneksel sanatları deneyimlerken Türk müziği ve kendi ülkelerinin kültürlerini yansıtan müzikler eşliğinde hep birlikte şarkılar söyleyip dans etti. Böylece etkinlik, sanatsal üretimin yanında kültürlerarası kaynaşmaya da katkı sundu. Öğle saatlerinde TÖMER öğrencileri, Türk öğrenciler, SET Topluluğu üyeleri ve Kâzım Karabekir Gençlik Merkezi çalışanları birlikte yemek yiyerek samimi bir ortamda sohbet etme fırsatı buldu.
.jpeg)
Okunma sayısı: 146 kez okundu
.jpeg)

