EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Edebiyat Fakültesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Edebiyat Fakültesi

Psikoloji Bölümü

           PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

 

          Her geçen gün psikolojiye olan ilginin artması, çalışma yaşamında psikoloji bölümü mezunlarına ihtiyaç duyulması, insanın ruhsal yönünün de dikkate alınması gerektiğinin bilincine varılması gibi nedenlerden dolayı günümüzde birçok üniversitede psikoloji bölümleri açılmaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde de YÖK’ün 19.11.2008 tarihli toplantısında alınan kararla Edebiyat Fakültesi çatısı altında Psikoloji bölümü kurulmuştur. Bölümümüzde sosyal psikoloji, deneysel psikoloji, endüstri ve örgütsel psikoloji, gelişim psikolojisi ve klinik psikoloji olmak üzere beş anabilim dalı bulunmaktadır. Şu anda bir öğretim üyesinin görev yaptığı bölümüzde, akademik personel sayısını artırmak ve öğrenci alımına başlamak amacıyla gerekli çalışmalar özveriyle devam etmektedir. 

          Psikoloji bölümümüzün ana misyonu hem psikoloji disiplini hem de bu disiplinle ilişkili diğer çalışma alanları (eğitim psikolojisi, karşılaştırmalı psikoloji, din psikolojisi, kişilik psikolojisi, adli psikoloji, maneviyat psikolojisi, spor psikolojisi vb.) hakkında zengin içerikleri, işlevsel öğretim materyalleri aracılığıyla öğrencilere kazandırmaktır. Kaliteden ödün vermeden nitelikli bir psikoloji eğitimi vermek, vatana-millete-bayrağa bağlı formasyon sahibi öğrenciler yetiştirmek, küreselleşen dünyaya uyum sağlayabilecek donanımlara sahip vatandaş olarak bölümü bitirmelerini sağlamak, akademik açıdan gerekli altyapıyı edinmelerine yardımcı olmak bölümümüzün öncelikli amaçları arasındadır.

          Psikoloji bölümünün ana vizyonu Türkiye’de ve bulunduğumuz coğrafyada saygın bir bölüm olmaktır. Bu amaçla her geçen gün alanın zenginleşmesiyle ortaya çıkan psikolojinin yeni alt alanlarını psikoloji bölümünün altında ana bilim dalı olarak açmak, yedi kıtadaki üniversitelerle işbirliği içinde olmak, öğrenci değişim programları ile uluslar arası öğrencilerin tercih ettiği bir bölüm olmak, öğretim elemanı değişim programları aracılığıyla diğer ülkelerle akademik köprüler kurmak, üstün başarılı öğrencilerin yeni fırsatlara sahip olmalarını sağlamak için gerekli imkanları sağlamak, Türk-Anadolu kültüründe yer alan psikoloji ile ilişkili uygulamaları akademik yayınlar aracılığıyla dünyaya tanıtmak ve sunduğu geniş imkanlarla diğer ülkelerdeki başarılı öğrencilerin bölümümüze gelmelerini teşvik ederek kozmopolit bir kurum olmak bölümümüzün geleceğe yönelik öngörüleri arasındadır.