2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında ÖSYS Puanı İle Kayıt Yaptıracak Öğrencilerimizin Dikkatine
Sevgili öğrencimiz
Her yıl katlanarak artan binlerce öğrenci arasından seçilerek üniversitemize yerleştirilmiş bulunmaktasınız. Sizleri içtenlikle kutlar göstermiş olduğunuz başarının devamını dileriz. Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.
PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 28 Temmuz – 05 Ağustos 2015 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.
Online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri veya belge getirmeleri gerekmemektedir. Online kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin 03 – 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.
2015 – 2016 eğitim – öğretim yılı dersleri 28 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kaydı yaptırmayacak olup, ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.
Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak olan öğrenciler, mezun olduklarını belirten resmi yazı ile 6 Ekim 2015 tarihinde kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir.
Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir.
İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrencilerin öğrenim ücreti tahsilatları başlamıştır. Bulundukları yerdeki en yakın T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden veya internet şubesinden 07 Ağustos 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretini yatırabilmek için ATM'lerin "Ödemeler", "Üniversite Ödemeleri", "Karamanoğlu Mehmetbey Ünv." menüsünden öğrenci numaranızı girerek yatırabilirsiniz. ATM'lerden öğrenim ücreti yatırmak için banka hesabınızın bulunması gerekmemektedir "Giriş" tuşuna basarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İkinci öğretim programlarına yerleşen şehit veya gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını gösteren belge ile başvurmaları halinde, öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.
Engelli öğrencilerimiz engel oranını gösteren sağlık raporunu ile başvurmaları halinde, engel oranı kadar indirimli öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.
* Daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış olduğunuz dersler için en geç 13 Ekim 2015 tarihine kadar muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile başarmış olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen teslim edebilir veya posta ile gönderebilirsiniz.
* Bütün bölümlerimizde ( İslami İlimler Fakültesi hariç ) İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunmakta olup İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitimi almak istiyorsanız, 28 Eylül 2015 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurabilirsiniz.
* İslami İlimler Fakültesine yerleşen öğrencilerimiz için 30 Eylül 2015 tarihinde Arapça Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. Yapılacak sınavdan başarısız olan öğrencilere 1 yıl süreli zorunlu Arapça Hazırlık Programı uygulanacaktır.
* 30 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olan yabancı dil (İngilizce) muafiyet sınavına katılmak istiyorsanız en geç 28 Eylül 2015 tarihine kadar bir dilekçe ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen veya posta ile başvuru yapabilirsiniz.
* İlk ve Acil Yardım programına yerleşen adaylarımızın, Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları; program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m'den, kız öğrencilerde 1.60 m'den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.