Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Ermenek Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Ermenek Meslek Yüksekokulu 21 Mart 1991 tarihinde resmi olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Selçuk Üniversitesi’ne bağlı olarak programlarına başlayan yüksekokulumuz, 29 Mayıs 2007 tarihinde üniversitemize bağlanmıştır. Bu tarihten itibaren yüksekokulumuz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ermenek Meslek Yüksek Okulu adıyla eğitim-öğretimine devam etmektedir.

Yeniliklere ayak uydurarak gelişmiş ülkelere eş değerde, bölgemiz ve ülkemiz gereksinimlerini karşılayacak uygulamalı eğitim gerçekleştirerek, üstün değerler yaratacak bireyler yetiştirmeyi misyonu kabul eden yüksek okulumuz, alanında lider, sıradan değil aranan bir meslek yüksek okulu olmayı hedeflemektedir.

Misyonumuz; analitik düşünme yeteneğine sahip çağdaş, yenilikçi, teknolojiyi takip eden ve onu aktif olarak kullanabilen bireyler yetiştirerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır.

2023 – 2024 eğitim-öğretim yılında Meslek Yüksekokulumuzun Bilgisayar Programcılığı Programında 62, Elektrik Programında 62, Sosyal Güvenlik Programında 62, ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında 62 olmak üzere toplam 248 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.

Eğitim ve öğretim süresi 4 yarıyıl olan Meslek Yüksekokulumuzda, 05 adet Dr. Öğr. Üyesi.;13 adet öğretim görevlisi,  03 adet idari personel ,02 Adet Sözleşmeli ve 08 hizmet alımı ile çalışan olmak üzere toplam 30 akademik ve idari personel görev yapmaktadır.