KMÜ Mühendislik Fakültesi A-blok zemin katta 11 adet ArGe laboratuvarımız bulunmaktadır. Laboratuvarlarımız donanımlarına ve yapılan çalışmalara göre listedeki gibi sınıflandırılmıştır.
ArGe-1 |
Gıda Kimyası Laboratuvarı 1 |
ArGe-2 |
Gıda Kimyası Laboratuvarı 2 |
ArGe-3 |
Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri Laboratuvarı 1 |
ArGe-4 |
Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri Laboratuvarı 2 |
ArGe-5 |
Temel İşlemler Laboratuvarı 1 |
ArGe-6 |
Fiziksel Analiz Laboratuvarı |
ArGe-7 |
Temel İşlemler Laboratuvarı 2 |
ArGe-8 |
Gıda Biyoteknolojisi Laboratuvarı |
ArGe-9 |
Gıda Teknolojileri Uygulama Laboratuvarı |
ArGe-10 |
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı |
ArGe-11 |
Öğrenci Uygulama Laboratuvarı |
CİHAZ LİSTESİ
Bölümümüz laboratuvarları, öğretim üyelerimizin yürüttükleri/ortak oldukları DPT, TÜBİTAK ve KMÜ/BAP destekli projeler ve Fakültemizin katkılarıyla sağlanan makine-teçhizatla donatılmıştır. Bölümümüz laboratuvarlarında bulunan ve Üniversitemizin ilgili tüm bölümlerinin de kullanımına açık olan makine-teçhizat aşağıda listelenmiştir.
ArGe-1 GIDA KİMYASI LABORATUVARI 1 | ArGe-2 GIDA KİMYASI LABORATUVARI 2 |
Soğutmalı santrifüj | Su banyoları |
Ultrasonik banyo | Liyofilizatör |
UV-VIS spektrofotometre | Vakum pompası |
Su banyosu | Santrifüj |
Çalkalayıcılı inkübatör | İnkübatör |
Distilasyon cihazı | Hamur karıştırıcı(mikser) |
Hassas terazi | Hassas terazi |
Isıtıcılı magnetik karıştırıcı | Mixolab |
Soxtherm/Soxhelet yağ tayin cihazı | Viskozimetre |
Ham selüloz tayin cihazı | Fermentör |
pH metre | Homojenizatörler |
ArGe-3 YENİLİKÇİ GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI 1 | ArGe-4 YENİLİKÇİ GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI 2 |
Hamur yoğurma mikseri | Ekstrüder |
Makarna makinesi | KABFO - Kontrollü Ani Basınç Farkı Oluşturma |
İnkübatör | |
Kurutma cihazı | |
Masaüstü otoklav | |
Terazi (30 kg) | |
ArGe-5 TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI 1 | ArGe-6 FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI |
Geleneksel değirmen | Tekstür profil analizi cihazı |
Buğday değirmeni | Stereo mikroskop |
İrmik değirmeni | Hızlı nem tayin cihazı |
Küçük tip öğütücü | Renk ölçer cihazı |
Gluten yıkama cihazı | Refraktometre - dijital |
Gluten tork cihazı | |
Mekanik elek | |
Polarimetre Cihazı | |
ArGe-7 TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI 2 | ArGe-8 GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ LABORATUVARI |
Püskürtmeli kurutucu | Biyoreaktör |
Bilgisayar kontröllü katı-sıvı ekstraksiyon cihazı | Bilgisayarlı fralsiyonlama sistemi |
Soğuk pres cihazı | Stereo mikroskop |
Soxhlet ekstraksiyon cCihazı | Çalkalayıcılı inkübatör |
Su aktivitesi tayin cihazı | Ekim kabini |
Gaz piknometre cihazı | Kurutma dolabı |
Rotary evaporatör | Santrifüj |
Etüv | Etüv |
Vakumlu etüv | Su banyosu |
Hassas terazi | Isıtıcılı magnetik karıştırıcı |
Mikrodalga fırın | Hassas terazi |
ArGe-9 GIDA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA LABORATUVARI | ArGe-10 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARI |
Endüstriyel ocaklar | Koloni sayıcı |
Endüstriyel fırın | Etüv |
Ekmek kesme makinesi | Kuru hava sterilizatörü |
Endüstriyel doğrayıcı - rende | Ekim kabini |
Yıkama küveti | Otoklav |
ArGe-11 ÖĞRENCİ UYGULAMA LABORATUVARI | |
UV-VIS spektrofotometre | |
Santrifüj | |
Kül fırını | |
Çeker ocak | |
Kjeldahl protein tayin cihazı | |
Distilasyon ünitesi | |
Su banyosu | |
Hassas terazi | |