Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Gıda Mühendisliği Bölümü

ETKİNLİKLER

19 Ekim 2017 tarihinde Bölüm öğrencilerimize yönelik olarak Özel Gıdalar Teknolojisi dersi kapsamında Ereğli Şeker fabrikasına teknik gezi düzenlenmiştir.

 

27 Mayıs 2019-29 Mayıs 2019 tarihlerinde Yüksek Lisans öğrencilerinin seminer sunumları gerçekleştirilmiştir.

 

23 Mayıs 2019 tarihinde KETEM Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Fatma ERGÜN’ün katılımıyla Kanser ve Gıda İlişkisi Konulu konferans gerçekleştirilmiştir.

 

21 Mayıs 2019 tarihinde Dünya Süt günü adı altında etkinlik düzenlenmiştir.

 

18 Nisan 2019 tarihinde elçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA konferans vermiştir.

 

28 Mart 2019 tarihinde Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı M. Hulusi ADA konferans vermiştir.

 

24 Aralık 2018 tarihinde Döhler İnsan Kaynakları departmanında Zarife KAHVECİ ve Aslıhan BAŞKAYA  öğrencilerimize yönelik ‘Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri’ başlıklı seminer vermişlerdir.

 

09 Mayıs 2018 tarihinde Gıda Alanında Ödüllü Bilgi Yarışması - 7’den 77’ye katılımlı Gıda Kültürü Yarışması  düzenlenmiştir. 

 

07 Mayıs 2018 tarihinde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zümrüt Begüm ÖGEL gelerek konferans vermiştir.

 

03 Mayıs 2018 tarihinde bölüm öğretim üyelerimizden Abdulvahit SAYASLAN ve Yalçın COŞKUNER Doçentlik unvanlarını almışlardır. Tebrik ederiz.

 

 

28-29 Nisan 2017 tarihlerinde bölümümüzün ev sahipliğinde Gıda Mühendisliği 8. Öğrenci kongresi düzenlenecektir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

14 Haziran 2016 tarihinde Fakülte binamızda bulunan laboratuvar katında 4.sınıf öğrencilerimiz Bitirme Projesi dersi kapsamında hazırladıkları poster sergilerini sunmuşlardır.
Mezun olmak üzere olan tüm öğrencilerimize meslek hayatlarında başarılar...

 

Etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Bölüm başkanımız Yrd. Doç. Dr. Yalçın COŞKUNER, Arş. Gör. Fuat GÖKBEL ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nermin ŞARLAK 3 Mayıs tarihinde Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA) öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi(KMÜ) Proje Teknoloji Transferi Ofisi işbirliğiyle düzenlenen "Coğrafi İşaretler Türkiye Uygulamaları ve Karaman Deneyimi" konulu panele katılmışlardır.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

KMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından "Helal Gıda" konulu panel düzenlendi.

Panele Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Osman Çevik, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bölüm araştırma görevlilerinden Sabire YERLİKAYA'nın oğlu dünyaya gelmiştir. Sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir ömür dileriz..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bölüm öğretim üyelerimizden Didem SUTAY KOCABAŞ doçent olmuştur. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz...

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bölüm öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Yalçın COŞKUNER, Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit SAYASLAN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet KOYUNCU ve Arş. Gör. Fuat GÖKBEL 18-21 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen ICBC (International Cereal and Bread Congress) kongresine katılmışlardır.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8-9 Nisan 2016 tarihinde Gaziantep'te düzenlenen 7. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresine lisans öğrencilerimiz 10 poster ile katılım sağlamıştır. Etkinliğe katılan öğrencilerin posterleri arasında 4.sınıf öğrencimiz Ayşe Merve ÇAMLI'nın "Keçiboynuzu (LBG), guar ve ksantan gamlarının glutensiz ekmek kalitesine etkileri" başlıklı posteri 1. seçilmiştir.

Etkinlikte yapılan oylama sonucunda 2017 yılında düzenlenecek olan 8.Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi üniversitemize verilmiştir.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bölüm araştırma görevlilerinden Eren TUR 4-6 Nisan 2016 tarihleri arasında Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği (COST) etkinliğine “Optimization of Hemicellulose Extraction Conditions from Olive Waste Pomace for Hemicellulose-Based Biodegradable Film Production" başlıklı çalışma ile katılım sağlamıştır. Tebrik ederiz.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

17 Aralık 2015 Perşembe günü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın COŞKUNER'in organize ettiği DÖHLER Gıda Sanayi Karaman fabrikası teknik gezisine akademik personellerden Yrd. Doç.Dr. Mehmet KOYUNCU, Arş. Gör. Nazlı ŞAHİN ve Arş. Gör. Faruk DOĞAN ve yaklaşık 60 mevcut ile 4.sınıf öğrencilerimiz katılmıştır.

Başta organizasyonu düzenleyen bölüm başkanımız Yrd. Doç. Dr. Yalçın COŞKUNER olmak üzere katılan tüm akademik personel ve öğrencilere teşekkür ederiz...

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

14 Aralık 2015 Pazartesi günü Süt İşleme Teknolojisi dersi kapsamında Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda Katre Süt İşletme müdürü Sayın Rafet KÜÇÜKÜNAL'ın sunduğu "Süt Sektörünün Durumu ve Geleceği" başlıklı bir konferans düzenlenmiştir.

Konferansı organize eden Sayın Yrd. Doç. Dr. Mehmet KOYUNCU'ya ve katılımlarından dolayı Katre Süt İşletme müdürü Rafet KÜÇÜKÜNAL'a teşekkür ederiz.

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

1-4 Ekim 2015 tarihlerinde Bosna Hersek'te düzenlenen "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus" kongresine bölüm öğretim üyelerimiz ve araştırma görevlilerimiz sözlü ve poster bildirileriyle katılım sağlamıştır.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Bölüm öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit SAYASLAN ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet KOYUNCU ekmek kalitesini arttırmak amacıyla fırın işletmecilerinin temsilcileri ile Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda bir araya geldi. Toplantıya KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet YILDIRIM, Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim KESKİN, Karaman Fırıncılar Odası yetkilileri ve akademisyenler katıldı

 

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

25 Mayıs 2015 Pazartesi günü Gıda Mühendisliği Ar-Ge Laboratuvar katında "2011-2015 Bilimsel Çalışmalar" başlıklı poster sergisi düzenlenmiştir. Sergimize rektörümüz Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet YILDIRIM, bölüm öğretim üyelerimiz ve araştırma görevlilerimiz katılmıştır. 

Sergide son sınıf öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan 19 poster ile bölüm öğretim üyelerinin uluslararası indeksli dergilerde (SCI) yayınlanan 12 araştırma makalesi ve TÜBİTAK'ta kabul edilen 7 projesi sunuldu.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi çin tıklayınız...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

Bölüm hocalarımızdan Yrd. Doç. Dr. Sibel YAĞCI'nın proje araştırmacısı olarak görev alacağı 1003 çağrı kodlu "Arpadan beta-glukan elde edilmesi, fonksiyonel gıda bileşeni ve doğal kıvam arttırıcı gıda katkı maddesi olarak kullanılması" başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülmüştür.

Kendisine çalışmalarında başarılar diler, tebrik ederiz...

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

16 Mart 2015 Pazartesi günü Yrd. Doç. Dr. Mehmet KOYUNCU ve Arş. Gör. Sabire YERLİKAYA eşliğinde bölüm öğrencilerimiz TORKU Et ve Süt Fabrikasına teknik gezi düzenlemiştir.

Fotoğraf için tıklayınız...

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

13 Mart 2015 Cuma günü Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğunun etkinliği olarak SKS Konferans Salonununda Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Sn. M. Hulusi Ada seminer vermiştir. Kendisine teşekkür ederiz.

 Fotoğraflar ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız....

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bölüm başkanımız Yrd. Doç. Dr. Yalçın COŞKUNER, İspanya'nın en prestijli araştırma merkezi (Consejo Superior de Investigaciones Cientificas) tarafından "En Başarılı Bilim İnsanları" arasında gösterildi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

30 Ocak 2015 Cuma günü Mühendislik Fakültesi Kongre Salonunda bölümümüz ve Anamed&Analitik Grup işbirliği ile düzenlenen "Püskürtmeli Kurutucu Çalıştayı"na farklı dallardan 50'yi aşkın akademisyen ve sanayici katılmıştır.

Emeği geçenlere ve tüm katılımcılara Gıda Mühendisliği Ailesi olarak teşekkür ederiz...

 Ayrıntılı bilgi için tıklayınız!

 

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

  

Bölüm hocalarımızdan sayın Dr. Didem SUTAY KOCABAŞ'ın KMÜ Bilimsel Araştırmalar Projesi Komisyonunca desteklenen "Elma Çeşitlerinin Özüt Bileşimleri, Antimikrobiyel ve Antioksidan Aktivitelerinin Taranması ve Elma Ağacı Yapraklarının Ksilanaz Üretiminde Kullanılabilirliğinin İncelenmesi" konulu araştırması tamamlandı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

24-25 Nisan 2014 tarihinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde düzenlenen 5.Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi'nde bölüm hocalarımızdan Yrd.Doç.Dr. Didem SUTAY KOCABAŞ ve 3.sınıf öğrencilerinden Ayşe Nur DEMİR  "En İyi Poster" ödülünü almıştır.

Tebrik ederiz...

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

 

6 Mayıs 2014 tarihli "TÜBİTAK-Bilim Kampı"

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -   

 

 

 

5 Kasım 2013 tarihli "3. Uluslararası Mixolab Çalıştayı"

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

 

 

10-12 Mayıs 2012 tarihli "3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu"

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

 

 

02 Nisan 2012 tarihli "2. Uluslararası Mixolab Çalıştayı "

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -