Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ İnşaat Mühendisliği Bölümü

PROGRAM ÇIKTILARI

Program çıktıları, öğrencilerin programdan mezun oluncaya kadar kazanmaları gereken bilgi, beceri ve davranışları tanımlayan ifadelerdir.

 

Program Çıktıları:

 

PÇ1. Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahiptir; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri İnşaat mühendisliği çözümleri için beraber kullanır.

 

PÇ2. İnşaat mühendisliği problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer; bu amaçla uygun analitik yöntemler ile modelleme tekniklerini seçer ve uygular.

 

PÇ3. Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular.

 

PÇ4. Deney tasarlar, deney yapar, veri toplar, sonuçları analiz eder ve yorumlar.

 

PÇ5. Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır; bilişim teknolojilerini (Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde) etkin biçimde kullanır.

 

PÇ6. Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar; veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır.

 

PÇ7. Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olduğunu gösterir; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkındadır ve çağın sorunları hakkında bilgi sahibidir.

 

PÇ8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.

 

PÇ9. Proje yönetimi, şantiye kurulumu ve yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç sahibidir; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçlarının farkındadır.

 

PÇ10. Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olur.

 

PÇ11. Sözlü ve yazılı olarak etkin iletişim kurabilme becerisi kazanır.

 

PÇ12. Disiplin ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi ve bireysel çalışma becerisi edinir.