Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Uzaktan Eğitim Duyurusu (Öğrenci)

Değerli Öğrencilerimizin Dikkatine,

 

-  Üniversitemiz Senatosunun 20 Ocak 2021 tarihli ve 01-2021/07 sayılı kararı gereğince 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında tüm bölüm/programlardaki dersler uzaktan eğitim şeklinde dijital yöntemler kullanılarak yapılacaktır.

 

-  Üniversitemiz öğrencileri aşağıdaki kurallar çerçevesinde uzaktan eğitimlerini sürdüreceklerdir;

 

  1. Üniversitemizdeki bölüm/programlarda verilmekte olan dersler Ortak Dersler Platformu üzerinden ‘senkron’ olarak yürütülecektir.

 

  1. Ortak Dersler Platformuna https://uzem.kmu.edu.tr linki üzerinden erişilecektir. Sisteme giriş yaparken kullanıcı adı olarak öğrenci numaranızı, şifre olarak ise Öğrenci Bilgi Sistemindeki (https://obs.kmu.edu.tr) şifrenizi kullanmanız gerekmektedir.  

 

  1. Şifre ile ilgili problem yaşanması halinde Öğrenci Bilgi Sistemi şifrenizi değiştirmeniz yeterli olacaktır. Değiştirdiğiniz şifre ile Ortak Dersler Platformuna giriş yapabilirsiniz.

 

  1. Ortak Dersler Platformuna giriş ve kullanım ile ilgili her türlü duyuru, kılavuz ve videolara UZEM web sayfasından (https://kmu.edu.tr/uzem) ulaşılabilecektir.

 

  1. Senkron dersler, birimlerin duyuracakları ders programına göre yapılacaktır.

 

  1. Mazeretleri nedeniyle senkron derslere katılamayan öğrencilerimiz, ders videolarına sonradan erişebileceklerdir.

 

  1. Uzaktan eğitim sürecinde dersleriniz ve Ortak Dersler Platformu ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızın çözümü için ders sorumlusu öğretim elemanı ve danışmanınız ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 

  1. Ders sorumlusu öğretim elemanı ile tüm iletişimin Ortak Dersler Platformundaki mesajlaşma modülü aracılığıyla yürütülmesi gerekmektedir.

 

  1. Ara (mazeret), yarıyıl sonu, bütünleme ve tek ders sınavları dijital yöntemler kullanılarak uzaktan yapılacaktır.

 

  1. Uzaktan eğitim süreci ile ilgili tüm duyurular Üniversitemiz resmi internet sitesinden (https://kmu.edu.tr), UZEM web sitesinden (https://kmu.edu.tr/uzem) ve KMÜ Mobil uygulaması üzerinden yapılacaktır. Söz konusu duyuruların tüm öğrencilerimiz tarafından dikkatle takip edilmesi gerekmektedir.

 

Sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileriz.

 

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü