Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi

Periodontoloji Anabilim Dalı

Dişler ve dişleri çevreleyen dokuların sağlık ve hastalıktaki durumlarını inceleyen, bu dokuları etkileyen hastalıkları teşhis eden, hastalıkların tedavisini ve tedavi sonrasında elde edilen sağlığın korunmasını amaçlayan bir diş hekimliği dalıdır.

Periodontal hastalıklar, dişetleri ve dişleri destekleyen kemiği etkileyen kronik bakteriyel enfeksiyonlardır. Tedavi edilmediklerinde diş kayıplarına yol açar. Dişeti hastalıkları çağımızda görülen en sık diş kaybetme nedenlerindendir. Periodontoloji böülümünde her türlü dişeti hastalığının tedavileri klasik ve cerrahi yöntemlerle yapılmaktadır. Bu tedaviler dışında periodontolojide diş ve diş çevresi destek dokusu kaybı olan hastalarda ögmentasyon prosedürleri, kemik içi implant uygulamaları, yumuşak doku ile ilgili düzeltici operasyonlar uygulanmaktadır.

Anabilim Dalımız 1 Doktor Öğretim Üyesi ile hizmet vermektedir. Periodontoloji Ana Bilim Dalı, 5 yıllık diş hekimliği eğitiminde 3, 4 ve 5. sınıflarda teorik ve pratik uygulamalarla katkıda bulunmaktadır. İlerleyen dönemlerde lisansüstü doktora programlarının açılması ve Diş Hekimliği’nde Uzmanlık eğitimi kapsamında uzmanlık öğrencilerine eğitim verilmesi planlanmaktadır.