Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi

Ağız, Diş Ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Ağız ve çene-yüz bölgesindeki doku ve organların sistematik olarak incelendiği, bu yapılara ait tüm fizyolojik ve patolojik değişikliklerin klinik ve radyografik olarak değerlendirildiği ve uygulanacak tedavilerin planlandığı bir birimdir.

Ağız Diş ve Çene Radyolojisi bölümünde hastaların asıl şikayetlerinin incelenmesinin yanı sıra tüm baş-boyun bölgesi ve ağız içi muayeneleri yapılmaktadır. Ağız içinde dişler ve diş eti hastalıklarının dışında, çene kemikleri ve çene eklemi, tükürük bezleri, dil, ağız tabanı, dudak ve ağız içinde görülen tüm yumuşak dokuların hastalıklarının teşhisi Anabilim Dalının ilgi alanına girmektedir. Teşhis ve tedavide gerekli olan röntgenler ve ileri görüntüleme tetkikleri (KIBT, BT, MRG) değerlendirilir. Bireye özgü tedavi planı hazırlanır ve bu tedavilerin yapılacağı kliniklere hastalar yönlendirilir.

2019 yılında kurulan anabilim dalımız 3 Doktor Öğretim Üyesi ile hizmet vermektedir. 5 yıllık diş hekimliği eğitiminde 3., 4. ve 5. sınıflarda teorik ve pratik uygulamalarla katkıda bulunmaktadır. Ayrıca Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavını (DUS) kazanan adaylara uzmanlık eğitim verilmektedir.  İlerleyen dönemlerde lisansüstü doktora programlarının açılması plânlanmaktadır.