Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Tıp Fakültesi

Anatomi Anabilim Dalı

 

ANATOMİ ANABİLİM DALI

TARİHÇE

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018/11959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 14/06/2018 tarihinde kuruldu. Eylül 2020 tarihinde Prof. Dr. Figen TAŞER Anatomi Anabilim Dalında ilk öğretim üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başladı. Doç. Dr. Ahmet DURSUN Şubat 2022 tarihinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalına atandı. Kasım 2022 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Ali KELEŞ Anatomi  Anabilim Dalı’nda göreve başladı.

Anabilim Dalı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesindeki Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında bulunmaktadır. Anatomi Anabilim Dalı Laboratuvarı; iki adet maket çalışma salonu, öğrenci-öğretim üyesi diseksiyon salonu, küv odası, maket odası olarak düzenlenmiştir. Anatomi dersi pratik uygulamaları bu laboratuvarda yürütülmektedir.

 

YER ve KAPASİTE

Anatomi Anabilim dalımıza ait laboratuarımız;  40 öğrenci kapasiteli iki adet öğrenci maket salonu, bir adet öğrenci-öğretim üyesi diseksiyon salonu,  iki kadavranın saklanabildiği havuz, iki kadavra kapasiteli morg ünitesi ve kadavra yıkama ünitesi bulunan bir adet Küv odası ve maketlerimizin bulunduğu bir adet maket odası ile hizmet vermektedir.

 

EĞiTiM ÖĞRETiM

Lisans Eğitimi yürütülen bölümler:

Tıp Fakültesi (Dönem I)

Tıp Fakültesi (Dönem II)

Diş Hekimliği Fakültesi (Dönem I)

Diş Hekimliği Fakültesi (Dönem II)

 

1-TIP FAKÜLTESİ DERSLERİ

Dönem 1’de 87 saat teorik ve 90 saat uygulama olmak üzere toplam 177 saat ders verilmektedir. Bu dersin ana konu başlıkları: Anatomiye Giriş, Terminoloji, Osteologia, Arthrologia ve Myologia’dır.

Dönem 2’de 148 saat teorik ve 72 saat uygulama olmak üzere toplam 220 saat ders verilmektedir. Bu dersin ana konu başlıkları: Myologia, Systema Cardiovasculare, Systema Respiratorium, Systema Alimentarium, Systema Urinarium, Systema Genitalia, Systema Nervosum ve Glandulae Endocrinae’dır.

 

2-DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DERSLERİ

Dönem I Anatomi: Diş hekimliği 1. Sınıfta yıllık olarak 64 saat teorik 64 saat uygulama olmak üzere toplam 128 saat ders verilmektedir. Bu dersin ana konu başlıkları: Anatomiye giriş, Terminoloji, Osteologia, Arthrologia, Myologia, Systema Cardiovasculare, Systema Respiratorium, Systema Alimentarium, Systema Urinarium, Systema Genitalia, Systema Nervosum ve Glandulae Endocrinae’dır.

Dönem II Anatomi: Diş hekimliği 2. Sınıfta yıllık olarak 64 saat teorik 64 saat uygulama olmak üzere toplam 128 saat ders verilmektedir. Bu ders Baş-Boyun Anatomisi konularını içermektedir.

 

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ

Tıpta Uzmanlık eğitimi için Tıpta Uzmanlık Kurulu’na başvuru yapılmış ve kurul tarafından değerlendirme beklenmektedir.

ADRES: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Yunus Emre Yerleşkesi, Tıp Fakültesi, Anatomi Anabilim Dalı, KARAMAN-TÜRKİYE.

 

 

AKADEMİK KADRO
 
Prof. Dr. Figen TAŞER (Anabilim Dalı Başkanı)

E-mail: figentaser@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 2093

 

Doç. Dr. Ahmet DURSUN

E-mail: ahmetdursun@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 2523

 

Dr. Öğr. Üyesi Ali KELEŞ

E-mail: alikeles@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 2520