Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Tıp Fakültesi

Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı

 

ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON ANABİLİM DALI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı; 1 Profesör, 3 Doktor Öğretim Üyesi, deneyimli anestezi teknisyenleri ile Karaman Eğitim ve Araştırma hastanesinde hizmet vermektedir.

Anabilim dalımız Prof. Dr. Betül BAŞARAN başkanlığında doktor öğretim üyeleri Hatice TOPRAK, Ayşegül BİLGE, Tayfun ET kadrosundan oluşmaktadır.

Anabilim dalımız bünyesinde bulunan hekimlerimiz tarafından; perioperatif vizit ve premedikasyon, intravenöz sıvılar, kan ve kan ürünleri, havayolu kontrolü, anestezi farmakolojisi (inhalasyon ve intravenöz anestezikler ve kas gevşeticler), lokal anestezikler, resüsitasyon (erişkin ve pediatri), ileri yaşam desteği (erişkin ve pediatri ), hemodinamik  monitörizasyon, solunum monitörizasyonu, solunum tedavi prensipler, koma, beyin ölümü, nutrisyon dersleri verilmektedir.

Karaman Eğitim ve Araştırma hastanesinde 1. kat yoğun bakım ve 2. kat ameliyathaneler bölümleri yer almaktadır. Hastalar öncelikle anestezi hekimleri tarafından değerlendirilmekte ve gerekli laboratuar tahlilleri istenmektedir. Bu amaçla kan alma işlemi, EKG çekilmesi, tansiyon ölçümü gibi temel tahlil ve tetkikler aynı merkez içinde yapılmaktadır. Tüm ameliyat öncesi hazırlık işlemleri polikliniğimiz bünyesinde kısa sürede tamamlanmaktadır.

Ameliyathanemizde 10 operasyon odası bulunmaktadır. Genel Cerrahi, Kalp-Damar Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Cerrahisi, Göz Cerrahisi, Kulak-Burun-Boğaz Cerrahisi, Üroloji, Plastik Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi branşları hizmet vermektedir. Gerekli anestezi uygulamaları son teknolojiye sahip cihazlar ve deneyimli kadromuz tarafından yapılabilmektedir. Bu anestezi uygulamaları arasında yeni nesil ilaçların kullanıldığı genel anestezi yöntemleri ve takip yöntemleri (invazif arter basıncı, BİS ) uygulanmaktadır. Ayrıca epidural ve spinal sinir blokları ve ultrasonografi eşliğinde güvenle uygulanan tüm bölgesel sinir blokları yer almaktadır. Hastalar, ameliyathanemizde premedikasyon ünitesi çalışanları tarafından karşılanarak ameliyat öncesi korku ve endişelerinin giderilmesi için gerekli ilaç uygulamaları yapılmakta, ameliyat sonrasında ise Anestezi Sonrası Bakım Ünitemizde tamamen uyanana ve ameliyat sonrası ağrıları en az seviyeye indirilene kadar gözetim altında tutulmaktadır.

Yoğun bakım ünitemizde 18 yataklı 3 basamak ve 9 yataklı 2 basamak profesyonel hemşire ve hasta bakıcı kadrosu tarafından hizmet sunulmaktadır. Hastaların yatak başı röntgen cihazı, bronkospi ve ultrason cihazı ile tanıları konulmaktadır. Yatak başı hemodiyaliz ve sürekli venö-venöz hemofiltrasyon tedavileri uygulanabilmektedir.

Anabilim Dalımızın, ameliyathane dışı anestezi uygulamalarında da hizmet vermektedir. Endoskopi, kolonoskopi, girişimsel anjiyo çocuklar ve erişkinlere genel anestezi ve sedasyon uygulamaları kontrollü ve güvenli şekilde sağlanmaktadır.  

 

AKADEMİK KADRO
 

Prof. Dr. Betül BAŞARAN (Anabilim Dalı Başkanı)

E-mail: betulbasaran@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 2595

 

Dr. Öğr. Üyesi Hatice TOPRAK

E-mail: haticetoprak@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 0000

 

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül BİLGE

E-mail: aysegulbilge@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 0000

 

Dr. Öğr. Üyesi Tayfun ET

E-mail: tayfunet@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 0000

 

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet KORKUSUZ

E-mail:  muhammetkorkusuz@kmu.edu.tr@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 0000