Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Tıp Fakültesi

Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı

ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI

ÇOCUK CERRAHİSİ HİZMETLERİMİZ

Doğumdan itibaren 18 yaşına dek bebek ve çocuklarda görülen, boyundan başlayıp genital bölge dahil tüm cerrahi sorunlar (doğumsal anomaliler ve ciddi yaralanmalar) başarıyla tedavi edilmektedir. En sık yapılan ameliyatlar; sünnet apandisit, kasık fıtığı, hidrosel (su fıtığı), inmemiş testis göbek fıtığı, hipospadias (idrar deliği penisin aşağısında doğan çocuklar), varikosel ve invajinasyon (bağırsak düğümlenmesi), pilonidal sinüs  operasyonlarıdır.

İlgilenilen diğer konular arasında; çocukluk çağı konstipasyonları (kabızlık), anne karnında ya da bebeklik döneminde tanı alan böbrek büyüklüklerinin takibi ve tedavisi (hidronefrozlu çocuklar) ile kaka kaçıran (enkopretik) ve idrar kaçıran (gece ve/veya gündüz enüretik) çocuklar sayılabilir.

Unutulmamalıdır ki;

Çocuklar minyatür erişkinler değildir ve erişkin hekimlerinin karşılaştığından tamamen farklı cerrahi sorunları ve gereksinimleri vardır. Bebek ve çocuklar mümkün olan en iyi tıbbi yardımı, gereksinimlerine göre hazırlanmış bir ortamda ve uzmanlık eğitimini yalnız bebek ve çocukların ameliyatları için almış Çocuk Cerrahları tarafından almayı hak ederler.

Çocuk Cerrahları, yenidoğan döneminden adölesan yaşa kadar olan bebek ve çocukların cerrahi hastalıklarını tedavi etmek için eğitim görmüş ; deneyimli, bilgi ve beceri birikimleri üst düzeyde olan doktorlardır. Benzersiz bir eğitimden geçmiş olan Çocuk Cerrahları, geniş bir tedavi seçeneği ve yüksek kaliteli tıbbi hizmetle donanmışlardır (Çocuk Cerrahisi Bildirgesi- Kyoto 2001).

 

 

 

AKADEMİK KADRO

 

Doç. Dr. Mehmet UYSAL (Anabilim Dalı Başkanı)

E-mail: drmyzuysal@kmu.edu.tr

Tel: 0 338 226 0000