BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI
PROGRAM ÇIKTILARI
1.İşletme, hukuk, ekonomi, muhasebe ve matematik ile ilgili temel düzeyde bilgilere sahip olur.
2.Mikro ve makro düzeyde ekonomik sistemin işleyişine ilişkin teorik ve uygulamalı bilgileri edinir ve bankacılık ve sigortacılık sektörü ile ilişkilendirir.
3.Bankalar ve sigorta şirketleri başta olmak üzere kamu ve özel firmaların ihtiyaç duyduğu muhasebe ve finans bilgisine sahip olur.
4.Bankacılık, sigortacılık ve finans ile ilgili kuramsal ve uygulamalı ileri düzeyde bilgilere sahip olur.
5.Bankalar, sigorta şirketleri başta olmak üzere kamu ve özel şirketlere ilişkin mevzuatla ilgili bilgi edinir.
6.Bankacılık, sigortacılık ve finans ile ilgili kazandığı bilgileri kullanarak alanı ile ilgili sektörlere ilişkin verileri analiz etme becerisi kazanır.
7.Çeşitli finansal analiz teknikleri kullanarak alanı ile ilgili bilgileri yorumlama ve başkalarına aktarabilme becerisi kazanır.
8.Uluslararası sektörde hakim olan bankacılık, sigortacılık ve ekonomi uygulamalarını araştırır.
9.Alanı ile ilgili olmak üzere seçeceği bir konuda yapacağı projenin hedeflerine uygun olarak sorumluluklarını yerine getirir.
10.Hayat boyu öğrenmeyi hedefleyen alanı ile ilgili projelerde yer alır.
11.Yazılı ve sözlü iletişimle kendini doğru bir şekilde ifade edebilir.
12.Hem temel bilgisayar programlarını hem de alanı ile ilgili yazılımlardan en az birini kullanır.
13.En az bir yabancı dilde alanı ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimde bulunur.
14.Alanı ile ilgili bilgileri kullanırken toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlerin bilincindedir.
15. Alanı ile ilgili kazandığı bilgileri alanı ile ilgili sektörlerde uygulama imkanı elde ederken edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
16.Sosyal ve yasal haklar, sosyal adalet, kültürel değerler, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI
PROGRAM ÇIKTILARI
PÇ1. Gıda bilimi ve beslenme konularında yeterli bilgiye sahip olma ve öğrendiklerini alanına uyarlayabilme
PÇ2. Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlama yorumlama ve değerlendirme
PÇ3. Gastronomi ile ilgili mevzuat (yasa, yönetmelik, genelge vb.) hakkında yeterli derecede bilgi edinme
PÇ4. İşletme ve iktisat alanındaki temel ilkeleri ve olguları kavrayabilme
PÇ5. Toplumsal ve mesleki etik değerleri öğrenme, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme
PÇ6. Yeni gıda ürünü geliştirebilme standartlaştırabilme ve tescil sürecini yürütebilme
PÇ7. Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarını öğrenme
PÇ8. Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi edinme
PÇ9. Satın alma aşamasından sunum aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri öğrenme ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları giderme yeteneği kazanma
PÇ10. Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanıma ve kullanma
PÇ11. Yiyecek içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması yapabilme
PÇ12. Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını öğrenme ve uygulama
PÇ13. Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilme
PÇ14. Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurma ve sunum becerileri kazanma
PÇ15. Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini uygulayabilme
PÇ16. Sanatsal konulara dair kişisel yeteneklerini geliştirme ve görsel sunum tekniklerini kullanabilme
PÇ17. İlgili alanda yaşanabilecek kazalara karşı alınacak tedbirler ve yapılacak müdahaleler hakkında bilgi sahibi olurlar.
REKREASYON YÖNETİMİ PROGRAMI
PROGRAM ÇIKTILARI
Rekreasyon Yönetimi Program Çıktıları
PÇ1 |
Rekreasyon alanında uygulayıcı vasfına sahip çok yönlü sportif becerilere sahip olur. |
PÇ2 |
Rekreasyon alanının içinde barındırdığı disiplin içi ve disiplinler arası (turizm, sanat, sağlık, sosyoloji, mühendislik vb.) anlayışı mesleğine yönelik uygular. |
PÇ3 |
Toplumun her kesiminden bireyleri, boş zamanı doğru kullanma konusunda bilgilendirme ve davranışa sevk edebilme becerisine sahip olur. |
PÇ4 |
Mesleki bilgi, birikim ve deneyimini rekreasyonun farklı alanlarına yönelik yorumlayabilme becerisini benimser. |
PÇ5 |
Mesleki gelişmeleri takip edebilecek ve mesleğini evrensel standartlarda uygulayabilecek düzeyde en az bir yabancı dil bilgisine sahip olur. |
PÇ6 |
Küresel anlamda gerçekleşen gelişmeleri ve değişimleri rekreasyon alanına özgü yorumlayabilme ve alanıyla ilişkisini kurarak mesleki bir fırsata dönüştürme becerisine sahip olur. |
PÇ7 |
Rekreasyon alanına yönelik ihtiyacı tanımlama, fikirler üretme, uygulama alanları geliştirme ve bunları değerlendirme becerisine sahip olur. |
PÇ8 |
Çalışma hayatında karşılaşabileceği problemleri çözebilecek, takım içinde çalışabilecek, iyi iletişim kurabilecek, lider rolü üstlenebilecek, uygulayıcı ve yönetici görevlerini karşılayabilecek yeterliliğe sahip olur. |
PÇ9 |
Rekreasyon alanıyla ilgili mesleki sorunları tanımlama ve mesleğini iyileştirme becerisine sahip olur. |
PÇ10 |
Rekreasyon alanına yönelik yetişmiş donanımlı uzmanların mesleki açıdan önemini bilerek mesleğini etik ilkeler doğrultusunda uygulama becerisine sahip olur. |
PÇ11 |
Aldığı mesleki eğitimi kişisel ilgisi, toplum ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda yorumlayabilme becerisine sahip olur. |
PÇ12 |
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, bilgiye erişim, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yenilikçilik anlayışla izleme ve kendini sürekli geliştirme becerisine sahip olur. |
ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK PROGRAMI
PROGRAM ÇIKTILARI
PÇ1. Çalıştığı sektörle ilgili üretim yönetimi ve süreçleri ile ilgili bilgilere sahiptir
PÇ2. Uluslararası ekonomik gelişmeleri takip eder
PÇ3. Uluslararası ticaret ve lojistik ile ilgili temel konularda yeterli hukuksal bilgi birikimine sahiptir
PÇ4. Eleştirel düşünce becerileri kazanmak suretiyle uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi kavram ve kurumları hakkında bir anlayış geliştirir
PÇ5. Uluslararası ticarette ortaya çıkan ihtilafları değerlendirir
PÇ6. Uluslararası ticaret ve lojistik faaliyetlerinin ülke kalkınmasındaki önemini kavrayabilir
PÇ7. Ulaştırma sektöründeki işletmelerin yönetimi, işyeri uygulamaları, çevre ve iş güvenliği konularında yetkinliğe sahiptir
PÇ8. Bilgisayar yazılım, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma yetkinliğine sahiptir
PÇ9. Hayat boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle uluslararası ticaret ve lojistik konularında, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve alanında edindiği bilgileri eleştirel yaklaşımla değerlendirir
PÇ10. Uluslararası ticaret ve lojistiğin kuramsal ve uygulamalı alanlarında bireysel ve takım üyesi olarak çalışabilir
PÇ11. Uluslararası ticaret ve lojistik konularını İngilizce olarak etkin bir şekilde ifade eder
PÇ12. Alanıyla ilgili bilgilere ulaşmak için kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır
PÇ13. Ulusal ve uluslararası düzenlemeleri ve akademik çalışmaları içeren bilimsel bir araştırma yapabilme yetkinliğine sahiptir
PÇ14. Ulusal ve uluslararası Pazar pozisyonlarında yer alabilecek yetkinliğe sahiptir
PÇ15. Uluslararası ticaret ve lojistik faaliyetlerinde küreselleşmenin zorluklarını dikkate alan bir yaklaşım oluşturur.
PÇ16. İşletme, hukuk, ekonomi, muhasebe ve matematik ile ilgili temel düzeyde bilgilere sahiptir
PÇ17. Mikro ve makro düzeyde ekonomik sistemin işleyişine ilişkin teorik ve uygulamalı bilgilere sahiptir
YENİ MEDYA PROGRAMI
PROGRAM ÇIKTILARI
PÇ1. Çalıştığı sektörle ilgili yeni medya araçları, platformları ve içerik üretim süreçleri ile ilgili bilgilere sahiptir.
PÇ2. Medya ve iletişim sektöründeki uluslararası ekonomik gelişmeleri takip eder.
PÇ3. Medya hukuku, fikri mülkiyet hakları ve dijital yayıncılık ile ilgili temel konularda yeterli hukuki bilgi birikimine sahiptir.
PÇ4. Eleştirel düşünce becerileri kazanmak suretiyle yeni medya araçları, platformları ve içerik yönetimi kavram ve kurumları hakkında bir anlayış geliştirir.
PÇ5. Yeni medya alanında ortaya çıkan ihtilafları değerlendirir.
PÇ6. Yeni medya araçları ve içeriklerinin toplum ve kültür üzerindeki etkisini analiz eder.
PÇ7. Dijital içerik üretiminde kullanılan yazılım, donanım ve platformları etkin bir şekilde kullanır.
PÇ8. Bilgisayar yazılımı, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma yetkinliğine sahiptir.
PÇ9. Hayat boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle yeni medya trendlerini, teknolojik gelişmeleri ve iletişim stratejilerini takip eder ve alanında edindiği bilgileri eleştirel yaklaşımla değerlendirir.
PÇ10. Yeni medya projelerinde bireysel ve takım üyesi olarak çalışabilir.
PÇ11. Yeni medya araçlarını ve içeriklerini Türkçe ve İngilizce olarak etkin bir şekilde kullanır.
PÇ12. Alanıyla ilgili bilgilere ulaşmak için kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır.
PÇ13. Yeni medya ve iletişim alanında ulusal ve uluslararası düzenlemeleri ve akademik çalışmaları içeren bilimsel bir araştırma yapabilme yetkinliğine sahiptir.
PÇ14. Ulusal ve uluslararası medya ve iletişim sektöründe farklı pozisyonlarda yer alabilecek yetkinliğe sahiptir.
PÇ15. Yeni medya ve iletişim araçlarını kullanarak farklı kültürlerdeki hedef kitlelere ulaşabilecek ve onlarla etkileşim kurabilecek bir yaklaşım oluşturur.
PÇ16. İşletme, hukuk, iletişim, pazarlama ve tasarım ile ilgili temel düzeyde bilgilere sahiptir.
PÇ17. Yeni medya araçlarının ve içeriklerinin toplum, kültür ve ekonomi üzerindeki etkilerini analiz edebilecek bilgilere sahiptir.