Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uygulamalı Bilimler Fakültesi

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

 

1.Sigorta ve bankacılık alanındaki temel ilkeleri kavrayabilme

2.Bankacılık ve sigortacılık mesleğinde mesleği ile ilgili teknolojilerin önemini kavrayabilme

3.Bankacı ve sigortacı olarak hukuki sorumluluklarını bilmesi

4.Ticari hayatta kullanılan belgeleri tanıyabilme, düzenleyebilme ve saklayabilme

5.Ticari hayatta faaliyet gösteren bankaların ve sigorta şirketlerinin özelliklerini açıklayabilme

6.İş hayatında meslek ahlakının önemini kavrayabilme

7.Ticari hayatta banka ve sigorta ile ilgili kullanılan defterleri mevzuata uygun usul ve esaslara göre işleyebilme

 

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

 

PÖA1. Yiyecek-içecek sektörünün farklı alanlarında mesleki bilgi ve becerileri yaşam boyu öğrenme bilinciyle güncelleyebilen ve uygulayabilen profesyoneller yetiştirilmesidir.

PÖA2. Sektördeki yenilikleri takip edip, araştıran, sorgulayan ve uygulayan aynı zamanda karşılaştığı sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alan profesyoneller yetiştirilmesidir

PÖA3. Turizm ve yiyecek içecek işletmelerinin yönetim alanı başta olmak üzere çeşitli iş kollarında görev alabilecek vasıf ve bilgilere sahip bireyler yetiştirilmesidir.

PÖA4. Alanın gerektirdiği etik değerlere sahip, insan ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini bilerek, çevre bilinci ile sürdürülebilirlik esaslarına uygun biçimde mesleki becerilerini sergileyen profesyoneller yetiştirilmesidir.

PÖA5. Profesyonel mutfak uygulamalarını, sanat, tasarım ve gastronomi disiplinleri çerçevesinde yorumlayabilen yaratıcı profesyoneller yetiştirilmesidir.

 

REKREASYON YÖNETİMİ PROGRAMI

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

 

Rekreasyon Yönetimi Program Öğretim Amaçları

ÖA1

Toplumun her kesiminin serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını gidermek için rekreasyon etkinliklerini tasarlar, planlar ve yönetir.

ÖA2

Rekreasyon uzmanlığı mesleğini evrensel bilgiler ışığında etik ve toplumsal değerlere bağlı olarak uygular.

ÖA3

Rekreasyon ve serbest zaman kavramlarının disipliner arası yapısına uygun olarak farklı disiplinler ile iş birliği içinde çalışır.

ÖA4

Kendini sürekli güncelleyen, araştırmacı, yenilikçi ve girişimci olarak rekreasyon uzmanlığı mesleğini sürdürür.

ÖA5

Türkçe ve mesleki terminolojiyi doğru kullanır ve rekreasyon alanındaki ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda mesleki gelişimini sürdürür.

ÖA6

Rekreasyon faaliyetlerini tasarlama, planlama ve uygulama sırasında karşılaştığı problemlere çözüm yolları üretir.

ÖA7

Egzersiz, spor, sağlık, kültürel ve sanatsal etkinlikler niteliğinde rekreasyon organizasyonlarıyla toplumun fiziksel, zihinsel, duyuşsal, ruhsal ve sosyal sağlıklarına hizmet eder.

 

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK PROGRAMI

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

 

ÖA1. Teorik ve pratik bilgiler ile uluslararası ticaret ve lojistik sektörünün ihtiyaç ve beklentilerine uygun bu bilgileri kullanabilme beceri ve yetkinlikler kazandırılması

ÖA2. Yönetim becerilerinin geliştirerek özgüven ve kendini ifade etme yetkinliklerinin güçlendirilmesi

ÖA3. Çok yönlü düşünebilme, disiplinler arası çalışabilme, olaylar arasında ilişki kurabilme, eleştirel bakabilme ve sonuç çıkarabilme becerilerinin geliştirilmesi

ÖA4. Uluslararası ticaret ve lojistik alanındaki güncel ve ileri teknolojik farkındalığın oluşturulması

ÖA5. Yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, takım çalışması yapabilme ve özgün fikirler üretebilme becerilerinin güçlendirilmesi

ÖA6. Topluma ve çevreye karşı duyarlı, sorumlu ve etik davranış bilincinin geliştirilmesi

 

YENİ MEDYA PROGRAMI

PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI

 

ÖA1. Teorik ve pratik bilgiler ile yeni medya araçlarının kullanımında uzmanlaşarak medya ve iletişim sektörünün ihtiyaç ve beklentilerine uygun, bu bilgileri kullanabilme beceri ve yetkinlikler kazandırılması.

ÖA2. Yönetim becerilerinin geliştirilerek özgüven ve kendini ifade etme yetkinliklerinin güçlendirilmesi ve yeni medya projelerinde liderlik yapabilme becerilerinin kazandırılması.

ÖA3. Çok yönlü düşünebilme, disiplinler arası çalışabilme, olaylar arasında ilişki kurabilme, eleştirel bakabilme ve sonuç çıkarabilme becerilerinin geliştirilerek yeni medya sorunlarına yaratıcı çözümler üretebilme yetkinliğinin kazandırılması.

ÖA4. Yeni medya ve iletişim teknolojileri alanındaki güncel ve ileri teknolojik farkındalığın oluşturulması.

ÖA5. Yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, takım çalışması yapabilme ve özgün fikirler üretebilme becerilerinin güçlendirilerek etkili medya kampanyaları oluşturabilme yetkinliğinin kazandırılması.

ÖA6. Topluma ve çevreye karşı duyarlı, sorumlu ve etik davranış bilincinin geliştirilerek medya etiği ilkelerine uygun içerikler üretebilme becerisinin kazandırılması.