Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uygulamalı Bilimler Fakültesi

HAKKIMIZDA

Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak 2017 yılında kurulmuştur. Fakültemiz bünyesinde, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında, Rekreasyon Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri; 2019-2020 güz yarıyılında ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Yeni Medya bölümleri; 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında Turizm Rehberliği bölümü eğitim öğretime başlamıştır. Lisans eğitiminden lisansüstü eğitime, çeşitli akademik uzmanlık alanlarına kadar temelden zirveye aşama aşama öğrencilerimiz teorik altyapının üzerine uygulamayla olgunlaşarak  öğrenim görme imkanına sahiptir.

Fakültemiz Rekreasyon Yönetimi ve Turizm Rehberliği Bölümlerinin  dersleri Karaman’ın Ermenek ilçesinde yapılmaktadır. Rekreasyon Yönetimi Bölümü ve Turizm Rehberliği Bölümleri Ermenek Meslek Yüksekokulu derslikleri ve laboratuvarlarında derslerini yürütmektedir.

Yeni Medya Bölümümüz bünyesinde görsel ve işitsel kayıt stüdyosu kurulma aşamasındadır. Öğrencilerimiz burada teorik bilginin ötesinde bol bol pratik imkanına kavuşacaktır. Gastronomi Bölümümüzün uygulamalı dersleri için yöresel yemeklerin de hazırlandığı bir mutfak bulunmaktadır. Bu mutfağımızdan geleceğin ünlü şefleri yetişmektedirler.

 

 

 

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ AKADEMİK PERSONEL SAYISI

Profesör

3

Doçen

9

Doktor Öğretim Üyesi

14

Öğretim Görevlisi

2

Araştırma Görevlisi

4

Toplam

33

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ İDARİ PERSONEL SAYISI

Yüksekokul Sekreteri

1

Şef

1

Bilgisayar İşletmeni

1

Büro Personeli

1

Toplam

4

UYGULAMALI BİLİMLER  FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ SAYISI

Aktif Öğrenci

896

Mezun Öğrenci

422