Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi

Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi

                                                 

 

ŞAİR TURANÎ’DEN ZİYARET

 
Şair Turanî olarak bilinen Mustafa DOĞANER, Dekan hocamız Prof. Dr. Ali ŞAHİN’i makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette, KOD Yayınevi sahibi Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Âdem KOCATÜRK de hazır bulundu.
 
Şair Turanî, yeni şiir kitabı “Bir Adam” için gerçekleştirilecek tanıtım gecesi ve şiir dinletisinin, 26 Haziran 2026 Cuma günü saat 21.00’de Piri Reis Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacağını ifade etti.
 
Sanatın farklı dallarını aynı sahnede buluşacağını kaydeden Şair Turanî, şiire gönül veren tüm vatandaşları, kelimelerin ve duyguların buluşacağı programa katılmaya çağırdı.
 
Bu arada Şair Turanî’ni yeni şiir kitabı “Bir Adam”ı imzalayarak Dekan Hocamıza takdim etti.
 
Dekan hocamız Prof. Dr. Ali ŞAHİN de şiir ve edebiyatın sıcak atmosferinde gerçekleşecek olan “Bir Adam” tanıtım gecesine nazik davetleri ve kitabı için teşekkür etti.
 
BİR ADAM’dan bir demet:
 
Dün gece Yunus'la divana durdum,
"Oğul, şöyle yamacıma çök" dedi.
Destur aldım, nice sualler sordum,
"Oğul, buyur hasretini dök" dedi.
*
Dedim "miskin kimdir"; dedi "Yunus'tur"
Dedim ki "talibim"; dedi ki "destur"
Dedim "ne yapayım"; dedi ki "dost, dur"
"Oğul, benliği bedenden sök" dedi.
*
Dedim "dava nedir"; dedi "İslam' dır"
Dedim "İslam nedir"; dedi "nizamdır"
Dedim "sualim çok"; dedi "tamamdır"
"Oğul, yolumuzda edep Hak" dedi.
"Gönlünü gönlü verene yak" dedi.
 
Vaveyla
Ne Mecnun o eski Mecnun’dur
Ne leyla o eski Leyla’dır.
Şimdiki aşklar mı azizim,
Aşka muhtaç bir vaveyladır.
 
 
KOD Yayınevi tarafından organize edilen programda, şiirin büyüleyici dünyası edebiyat dostlarıyla paylaşılacak. Mısraların ses bulacağı gecede, dostluk, sanat ve edebiyat aynı çatı altında buluşacak.
 
 
Program kapsamında Âdem KOCATÜRK, Ali ÖZTÜRK, Osman Nuri KOÇAK, Ömer KARAYUMAK, Ahmet TEK ve Prof. Dr. İdris Nebi UYSAL konuşmalarıyla geceye katkı sunacak. Ayrıca Şair Turanî de katılımcılarla bir araya gelerek eserleri ve şiir yolculuğu üzerine değerlendirmelerde bulunacak.
 
Etkinlikte türkü dinletisi bölümünde Ramazan AKSÜT ve Ali AKSOY sahne alırken, şiir dinletisinde ise Ekrem EREN, Süleyman SEVİNÇKAN, Fatih AVCI, Selçuk ANKARALI, Tuana KOCATÜRK ve Ekrem KOCATÜRK şiirleri seslendirecek.
 
Turanî şiiri; “Şiir odur ki, beni bir şair yazdı, desin.” şeklinde tarif etmektedir. Usta Gazeteci Ahmet TEK ona “münzevi şair” diye hitap ederken, Prof. Dr. İdris Nebi UYSAL da şairi mütevazi bir ırmağa benzetmektedir. Şair Yazar Osman Nuri KOÇAK da onun için “sözün rahminde doğmuş sanki” ifadesini kullanmaktadır. 
 
Karamânî Şâir Tûrânî
Doğuyorken her bir şimşekli şiir;
Şâir kâh ebesi, kâh anasıymış…
Tûrânî gönülden damlarken bir bir;
Bilâlî’ye göre, öz babasıymış…

Okunma Sayısı: 56