Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Koordinatörlüğü tarafından 02-03 Mayıs 2024 tarihlerinde Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda ‘Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştayı’ düzenlendi.
Kalite güvence sistemi ve kurumsal akreditasyon süreci kapsamında hazırlanan değerlendirme formları ve rapor örneklerinin ele alındığı çalıştaya Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Aytar ile 74 alt komisyon üyesi katıldı.
Çalıştayda konuşma yapan Rektör Gavgalı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde kalite anlamında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Gavgalı, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) üniversitelerden kalite ile ilgili çalışmalar beklediğine ve akreditasyon sürecinin önemine değindi. “Sıfırı bir yapmak mı daha kolay, yoksa biri beş yapmak mı” diyerek kalite ve akreditasyon çalışmalarının başlatılmasının güçlüğüne ve önemine vurgu yapan Rektör Gavgalı, kalite güvencesi çalışmalarının sürekli değişen yükseköğretim alanında kritik bir yere sahip olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Aytar ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 2019 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından kurumsal dış değerlendirme programına dahil edildiğine, ardından 2022 yılında İzleme Programı kapsamına alındığına dikkat çekerek YÖKAK değerlendirme süreçleri, kurumsal akreditasyon ve program akreditasyonu değerlendirme ölçütleri, PUKO döngüsü gibi konular hakkında bilgilendirmede bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştay oturumlarla devam etti. Çalıştayda iki gün boyunca Liderlik, Yönetişim ve Kalite, Eğitim Öğretim, Araştırma Geliştirme ve Yenilikçilik, Toplumsal Katkı ve Uluslararasılaşma Alt Komisyon Toplantıları düzenlenerek Üniversitede iç değerlendirme sürecinde kullanılacak olan form ve raporlara son şekli verildi. Alt komisyon başkanlarının önderliğinde ilgili form ve raporların komisyonlarda değerlendirilmesinin ardından her bir oturum sonunda ilgili komisyonun İç Değerlendirme Takımları oluşturuldu ve İç Değerlendirme Takımları’nın değerlendirme için gideceği birimler belirlendi. Değerlendirme sürecinde iç değerlendiricilerin dikkat etmesi gereken kuralların belirlenmesiyle birlikte çalıştay sona erdi.