Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Türkiye Belge Sağlama Sistemi (TÜBESS) Hizmeti

TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS) (YÖK’DEKİ KAPALI TEZLERE ERİŞİM) 

 YÖK Tez Merkezi’nde bulunan tam metni indirilemeyen, farklı üniversitelerde yapılmış tezlerin Türkiye Belge Sağlama Sistemi (TÜBESS)   aracılığı ile YÖK’den sağlanması hizmetidir.

TÜBESS hizmetinden; KMÜ akademik/idari personeli ve Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri yararlanır.

 

İSTEKTE BULUNABİLECEĞİNİZ TEZ ÖRNEĞİ

İstekte bulunmadan önce, aradığınız tezin YÖK Tez Merkezi (https://tez.yok.gov.tr) üzerinden indirilip indirilmediğini kontrol ediniz; yalnızca İNDİRİLEMEYEN ve ilgili tez numarasının hemen yanında “Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.” ibaresi olan tezleri istekte bulunabilirsiniz.

Kullanıcılarımızın kütüphaneye gelerek veya internet üzerinden Tez istek formunu doldurmaları gerekmektedir. http://kutuphane.kmu.edu.tr/yordambt/yordam.php?  adresinden oturum açarak üye işlemleri altında bulunan KAÖ İstek formu doldurulur.

Üye Kodunuz; öğrenci iseniz öğrenci numaranız, Akademik personel yada idari personel iseniz T.C Kimlik numaranız 

Şifreniz; Ödünç Verme Bölümünde belirlemiş olduğunuz karakterlerdir.

 

 

İSTEKTE  BULUNAMAYACAĞINIZ TEZ ÖRNEĞİ

a) YÖK Tez Veri Tabanında yazarı tarafından belirli bir tarihe kadar kısıtlanmış olan tezleri lütfen  İSTEKTE BULUNMAYINIZ.

b)  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yapılmış bir tezi İSTEKTE BULUNMAYINIZ.

 

 

 

TEZ İSTEK FORMU VE TESLİM ŞEKLİ

Kullanıcılarımızın kütüphaneye gelerek veya internet üzerinden Tez istek formunu doldurmaları gerekmektedir.  http://kutuphane.kmu.edu.tr/yordambt/yordam.php?  adresinden oturum açarak üye işlemleri altında bulunan KAÖ İstek formu doldurulur. (Üye Kodunuz; öğrenci iseniz öğrenci numaranız, Akademik personel yada idari personel iseniz T.C Kimlik numaranız ; Şifreniz; Ödünç Verme Bölümünde belirlemiş olduğunuz karakterlerdir.)

 Araştırmacılarımız bir seferde en fazla 5 tez talebinde bulunabilir.

 TÜBESS sorumlusu tarafından TÜBESS sistemine  tez isteğiniz iletilir. İsteğiniz YÖK'den karşılandıktan sonra; tezi ne zaman ve nereden alacağınız bilgisi telefon ya da e-posta ile tarafınıza iletilir. Ayrıntılı bilgi almak için 0338 226 2000(3404) numaralı telefonu arayabilir, ya da akaya@kmu.edu.tr   hialbayrak@kmu.edu.tr  adreslerine e-posta gönderebilirsiniz. 

ÖNEMLİ NOT:

TÜBESS üzerinden istekte bulunulan tez ücretsiz olup, TÜBESS sorumlusuna elektronik olarak sağlanmaktadır; fakat TÜBESS Katılım Protokolü’nün 6.3.5. maddesi gereğince tezi istekte bulunan kişiye tezin sadece BASILI formatı teslim edileceğinden dolayı çıktı ücreti alınacaktır.

Ayrıntılı bilgi için: 

 Ayşe KAYA  Telefon: 3404 e-mail: akaya@kmu.edu.tr    Halil İbrahim ALBAYRAK Telefon: 3405 e-mail: hialbayrak@kmu.edu.tr