Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Süreli Yayınlar Hizmeti

SÜRELİ YAYINLAR HİZMETİ

Basılı ve elektronik ortamdaki dergi, gazete, rapor, istatistik ve benzeri yayınların hizmete sunulmasıdır.Satın alma, bağış ve değişim yoluyla süreli yayın koleksiyonu oluşturulur ve geliştirilir.

Amaç, sağlanan yayınları belli bir düzen içersinde, en güncel ve en hızlı şekilde kullanıcıların hizmetine sunmaktır.

Süreli Yayınlar kütüphane dışına ödünç verilmemektedir. Kullanıcılar dergileri kütüphane içinde okuyabilir veya kütüphane içinde bulunan fotokopi hizmetinden yararlanarak istedikleri sayfaların fotokopilerini çektirebilirler.
 

Abone olunan veya bağış olarak gelen tüm yerli ve yabancı süreli yayınların kaydı ve takibi Süreli yayınlar sorumlusu tarafından  yapılmaktadır. Kütüphanemize gelen süreli yayınlar teknik işlemleri tamamlandıktan sonra 2. katta bulunan Güncel Süreli Yayınlar Salonunda açık raf sistemi ile alfabetik olarak kullanıcı hizmetine sunulmaktadır.  Dergilerin eski sayıları bodrum katta bulunan Kitap ve Süreli Yayın Arşivinde hizmete sunulmaktadır.

Merkez Kütüphaneye ait dergilerden basılı aboneliği devam edenler olduğu gibi, basılı aboneliği kesilerek elektronik olarak takip edilenler de vardır. Bunun yanı sıra, on binlerce dergiye de veri tabanlarından erişilebilmektedir.

 Abone olduğumuz basılı ve elektronik süreli yayınların  sayı bilgisine ve yayının durum bilgilerine web sayfamızın katalog tarama sekmesi aracılığıyla  ulaşabilirsiniz.

Abone olduğumuz e-dergi veri tabanı:

İdealonline Veri Tabanı

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin  çıkarmış olduğu dergiler

 

Ayrıntılı bilgi için:    Halil İbrahim ALBAYRAK              Telefon: 3405        e-mail: hialbayrak@kmu.edu.tr