Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Eser İstek (Kitap Siparişinde Bulunma) İşlemi

 

ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA)  NASIL YAPILIR ?

Aşağıda belirtilen adımları izleyerek, kütüphanemizde bulunmayan kaynakları istekte bulunabilrsiniz.

1. Adım: Öncelikle https://kutuphane.kmu.edu.tr/yordam/ adresine giriş yapınız.

2.Adım :Açılan Sayfada ‘Oturum  Aç’ ikonunu tıklayınız. Üye Kodunuz; öğrenci iseniz öğrenci numaranız, Akademik personel yada idari personel iseniz T.C Kimlik numaranız. Şifreniz; Ödünç Verme Bölümünde belirlemiş olduğunuz karakterlerdir.

3.Adım : Oturum açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan Üye işlemleri / İsminizin olduğu başlığa tıklayınız. Üye işlemleri altında bulunan menüden, ‘Eser İstek’ başlığı altındaki alt menüde yer alan Form  alanını seçiniz.

4. Adım :  Açılan sayfada; her bir eser için ayrı ayrı eser adı, ISBN numarası, yazar/sorumlu adı, yayınevi-yayın tarihi, dili ve kaçıncı baskısı olduğu ile ilgili alanları doğru bir şekilde doldurmanız, tam olarak istediğiniz yayının kütüphanemize alınmasını sağlayacaktır. (ISBN yazarken, sayı aralarında (-) veya ( ) boşluk kullanmayınız.)

5. Adım : Yayınla ilgili bilgileri girerek ‘gönder’ butonuna tıklayınız. İstediğiniz yayının koleksiyonda bulunup bulunmadığı ile ilgili bilgiler, sistem tarafından ekrana gelecektir.

6. Adım: İstemiş olduğunuz yayınları girdikten sonra, ‘Eser İstek’ başlığı altındaki alt menüde yer alan Liste alanını seçiniz, yapmış olduğunuz isteklerin tamamını görebilir, isteğiniz üzerinde gerekli düzeltmeleri yapabilir veya isteği silebilirsiniz.

7.Adım: Eser İstek yapılan kaynakların satın alma işlemleri tamamlanıp, kütüphaneye ulaştığında ve teknik işlemleri gerçekleştirilip raf hizmetlerine açık hale geldiğinde kütüphane web sayfamızdan duyurusu yapılmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için: 

 Ayşe KAYA  Telefon: 3404 e-mail: akaya@kmu.edu.tr    Halil İbrahim ALBAYRAK Telefon: 3405 e-mail: hialbayrak@kmu.edu.tr