Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Kitap Ayırtma İşlemi

KİTAP AYIRTMA/REZERVE  İŞLEMİ NASIL YAPILIR ?

Aşağıda belirtilen adımları izleyerek, başka bir okuyucu tarafından ödünç alınmış bir kitabı, iade edildikten sonra kullanmak üzere ayırtabilirsiniz. Ayırtma  işleminin  amacı, ihtiyacınız olan fakat o an için bir başka kullanıcıya ödünç verilmiş kitabı, iade edildiğinde öncelikli olarak alma hakkı kazanmaktır.

1. Adım:, Öncelikle https://kutuphane.kmu.edu.tr/yordam/  adresine giriş yapınız.

2.Adım :Açılan Sayfada ‘Oturum  Aç’ ikonunu tıklayınız. Üye Kodunuz; öğrenci iseniz öğrenci numaranız, Akademik personel yada idari personel iseniz T.C Kimlik numaranız. Şifreniz; Ödünç Verme Bölümünde belirlemiş olduğunuz karakterlerdir.

3.Adım : Oturum açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan Büyüteç ikonuna tıklayınız.

4.Adım: Açılan sayfada Katalog Tarama  ara yüzü gelir, arama kriterlerinizi yazarak (eser adı, yazar, sorumlular, konu başlıkları) daha sonra ödünç almak üzere ayırtmak istediğiniz eseri bul düğmesine tıklayarak bulunuz. 

5. Adım: Yaptığınız arama sonucunda bulunan eserler listesinden ayırtmak istediğiniz eserin yanındaki  durum  bilgisinde iade   tarihi   yazan   eserleri ayırtabilirsiniz.  (Rafta  bulunan kitaba ayırtma işlemi yapılmayıp sadece ödünçteki kitaplara ayırtma  yapılabilir. ) 

6. Adım : Ayırtmak istediğiniz eserin adının üzerine tıklayınız.  Açılan sayfada en altta bulunan ayırt simgesini tıklayınız. Sayfanın en alt kısmında açılan ayırt sekmesini de tıklayarak işleminizi tamamlayınız.

NOT: Kitap üzerinde daha önceden ayırtma varsa ayırtma önceliğine göre kullanıcılara sistem üzerinden e-posta  gönderilir. Her kullanıcının, kitap kütüphaneye iade edilmesinin ardından 3 gün ödünç alma süresi vardır. Bu süre içerisinde ödünç alınmayan ayırtılmış kaynaklar, rafa gönderilir ve ilgili ayırtma hakkı silinir.

Ayırtma yaptığımız kitabı görüntüleme:

 Oturum açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan Üye işlemleri / İsminizin olduğu başlığa tıklayınız. Üye işlemleri altında bulunan menüden, ‘Ayırttıklarım’ alanını seçiniz.

Açılan sayfada ayırtmış olduğunuz eserleri görebilirsiniz.

İşlem satırının sağında bulunan sil simgesinden silebilir, ayırtma işlemini iptal edebilirsiniz.

 Ayırtma İşlemi Yapamayacağınız Durumlar:

✴ Kaynak rafta ise,

✴ Rafta olmayan kaynağın iade tarihi geçmiş ise, 

✴ Kazımkarabekir ve Ermenek Meslek Yüksekokul Kütüphanelerine ait kitaplar ayırtma işlemi yapılamaz.

Ayırtma İşlemi yapamazsınız.

Ayrıntılı bilgi için: 

 Ayşe KAYA  Telefon: 3404 e-mail: akaya@kmu.edu.tr    Halil İbrahim ALBAYRAK Telefon: 3405 e-mail: hialbayrak@kmu.edu.tr