Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Çalışma Odaları Online Rezervasyon İşlemi

Aşağıda belirtilen adımları izleyerek, çalışma odaları "Online Rezervasyon" işlemini yapabilirsiniz.

1. Adım: Öncelikle https://kutuphane.kmu.edu.tr/yordam/ adresine giriş yapınız.

2.Adım Açılan Sayfada ‘Oturum  Aç’ ikonunu tıklayınız. Üye Kodunuz; öğrenci iseniz öğrenci numaranız, Akademik personel yada idari personel iseniz T.C Kimlik numaranız. Şifreniz; Ödünç Verme Bölümünde belirlemiş olduğunuz karakterlerdir.

3.Adım : Oturum açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan Rezervasyon başlığına tıklayınız.

4. Adım: Açılan sayfada rezervasyon yapmak istediğiniz bireysel yada grup çalışma odasına tıklayınız. Tarih, saat ve sandalye dilimlerini işaretleyip ayırtma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Odayı ayırtan kişiye sistem üzerinden  e-posta, SMS ve bildirim gönderilmektedir.

NOT:Saat alanında Bireysel oda için 3 saatlik dilimi, grup odası için 2 saatlik dilimi seçiniz.  Örnek : Bireysel oda: 08.00-11.00 Grup oda: 08.00-10.00

NOT : Çalışma Odaları doluluk oranlarına göre renklendirilmiştir; 

Siyah: Tamamen dolu oda

Yeşil : Tamamen boş oda

✴ Grup Çalışma Odası için ayırtma yapacak kullanıcı diğer kullanıcıların üye kodlarını ilgili alana girmesi gerekmektedir.( Üye Kodunuz; öğrenci iseniz öğrenci numaranız, Akademik personel yada idari personel iseniz T.C Kimlik numaranız)

✴ Grup çalışma oda rezervasyonunda Kırmızı çerçeve ile gösterilen Sandalyeler o sandalyenin daha önceden ayırtıldığını, kütüphaneci tarafından kapandığını göstermektedir.

✴ Kullanıcının bir ayırtması varsa eğer bu ayırtmayı iptal etmeden veya oda çıkış süresi gelmeden başka bir oda ayırtamaz.

✴ Yapılan ayırtmayı yapan kişi iptal edebilmektedir.  

  Yapılan ayırtmayı iptal işlemi ;

 Sağ üst köşede bulunan Üye işlemleri/ Üye Adı başlığına tıklayınız. Açılan sayfada Rezervasyon başlığına tıklayınız. Oda rezervasyonunu iptal et butonuna tıklayarak işleminizi iptal edebilirsiniz.

✴  İptal edilen ayırtma için e-posta, SMS ve bildirim gönderilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: 

 Ayşe KAYA  Telefon: 3404 e-mail: akaya@kmu.edu.tr    Halil İbrahim ALBAYRAK Telefon: 3405 e-mail: hialbayrak@kmu.edu.tr