Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Muhasebe Ve Vergi Bölümü

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programımız kurulduğu 2010 yılından itibaren geleceğin muhasebecilerini yetiştirmeye devam etmektedir.

Günümüz işletmelerinin muhasebe birimleri, İşletmelerin sürdürülebilir finansal faaliyetlerini verimli yönetilebilmesi, yorumlayabilmesi ve işler hale getirilmesi amacını taşımaktadır.

Kendilerine bunları gerçekleştirmeyi misyon edinmiş muhasebe elemanlarının ise alanlarında nitelikli olmaları ve analitik düşünebilmeleri beklenmekte, dolayısıyla muhasebe, finansal raporlama, bilanço oluşturma, günümüz rekabet ortamında dış ticaret konularında ihtisas sahibi, bilgisayarlı muhasebe dalında donanımlı ve vergi konularında uzmanlaşmış olması gerekmektedir.

Bu bağlamda, Muhasebe programı öğrencileri, Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Genel İşletme, İktisat, Mali Tablo Analizi, Türk Vergi Sistemi gibi teorik derslerin yanında bilgisayarlı muhasebe paket programlarını uygulamalı öğrenmekte, muhasebe laboratuvarında büro araç ve gereçlerinin kullanımı ile iş piyasasından alınan gerçek örnekler üzerinde çalışarak uygulamalar yapmaktadır.

Program, Muhasebe mesleğinde kariyer yapmak isteyen öğrencilerin Müşavirlik, Denetim, Muhasebe ve Finansal Raporlama alanlarında hem teorik hem de uygulama bazında alt yapı donanımı ile kısa sürede ulusal ve uluslararası sektörde iş hayatına atılmalarını sağlayarak, sektörün birikimli kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden mezun olanlar, Muhasebe Meslek Elemanı unvanı ile Ön Lisans Diploması almaya hak kazanırlar.

Mezun olanlar;

      *    Büyük işletmelerin muhasebe, finans ve denetim birimlerinde,

      *    Mali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin bürolarında yardımcı eleman,

      *    Kamu/ özel kesim bankalarında,

      *    Dış ticaret, sigorta, turizm, inşaat ve endüstri şirketlerinde muhasebe elemanı olarak çalışabilmektedirler.

Öğrencilerin çoğu genellikle zorunlu stajlarını yaptıkları işyerlerinde kalmaları için teklif almakta ve devamlı olarak işe yerleşmektedirler.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünü bitiren öğrenciler "Ön Lisans Diploması" almaya hak kazanarak, DGS ile eşdeğer lisans programlarına geçiş yapabilirler.