Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

Tarihçe

Üniversitemiz; 17 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen ve 29 Mayıs 2007 tarihli ve 26536 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “5662 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usülü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un Ek 72 nci maddesi gereğince kurulmuştur.

Buna istinaden "2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu"nun 51 inci maddesine göre kurulan idari teşkilatların kuruluş ve görevlerine ilişkin esasları düzenleyen "124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname"nin 26 ncı maddesinin 2 nci bendi uyarınca Üniversitemizin idarî teşkilâtının bir birimi olarak Daire Başkanlığımız teşkil edilmiştir.

Daire Başkanlığımız, Rektörlük binasının 1 inci katında yer almaktadır. Burada toplam 18 kişiden oluşan idarî ve teknik personelimizin kullandığı 11 adet çalışma odası (268 m2), 1 adet arşiv odası (23 m2), 1 adet açık ofis (24 m2) olmak üzere toplam 315 m2’lik bir alanda hizmet vermektedir.

Ayrıca, Isı Merkezimizde ise 6 kişiden oluşan personelimizin kullandığı 5 adet teknik personel odası (116 m2), 4 adet teknik oda (148 m2) olmak üzere toplam 264 m2’lik bir alanda hizmet vermektedir. Ayrıca 1 adet ambar (7 m2) ve 3 adet depo (1.263 m2) olmak üzere toplam 1.270 m2’lik alanda depolama ve arşivleme işlemleri için kullanılmaktadır.

Daire Başkanlığımız konumu itibariyle hızlı gelişim gösterebilecek bir kapasiteye sahip olan Yunus Emre, Ermenek ve Kâzımkarabekir yerleşkelerimizde (toplam alan 1.809.673 m2) ergonomik, estetik, işlevsel ve engelsiz yapılar sunabilmek için mesai mefhumu gözemeksizin hizmet vermektedir.