Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

Amaçlar Ve Hedefler

Amaçlar

  1. Bilime ve estetiğe uygun yapılar plânlamak,
  1. Plânlanan yapıları yaptırmak,
  1. Yapılarda bakım-onarım, denetim gibi işleri takip etmek.

Hedefler

  1. Akıllı, depreme dayanıklı, ergonomik engellilerimize engelsiz, zamanın ihtiyaçlarını karşılayan modern işlevsel ve güvenlik endişesi olmayan yapı ve sosyal tesisler oluşturmaktır.
  1. Bu yapı ve tesisleri inşa ederken yakın çevresi de düşünülmüş; yeterli açık ve kapalı otoparklara yaya ulaşım yollarına sahip, güvenliği sağlanmış, aydınlatma sorunu olmayan, yeşille maviyle sebillerle iç içe, kent ve bahçe mobilyaları ile donatılmış, rahat, kullanışlı ve binalarımızla bitişik bir yakın çevre düzeni oluşturmaktır.
  1. Yerleşkemizin binalardan uzak çevresi de düşünülmüş olup; peyzaj mastır plânlarımız hazırlanmış bu plânlarımıza uygun peyzaj uygulamaları, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, çimlendirme, otomatik damlama sulama sistemleri ile yapılan alanların sürekli ve düzenli olarak bakımlarını yaptırmaktır.
  1. Paydaşlarımızın katılımını sağlayarak botanik parkı, ağaçlandırma alanları, mesire alanlarımızı artırmak yanında yürüyüş yolları ile bunların birbirilerine bağlantılarını oluşturup yararlanıcıların bir panorama karşısında olduklarını hissetmelerini, açık alan aydınlatmaları ile gece vakitlerinde de bu hislerinin devamlılığını sağlamaktır.
  1. Tamamen otomasyona bağlanmış ısı, elektrik enerji sistemleri, sulama sistemleri, ısınmada doğalgaz seçeneğini de sunmaktır.
  1. Teknik altyapı uygulama projelerimizde master plan derecesinde yer alan pis su arıtma, temiz su arıtma, katı atık deposu ve imha tesislerimizi inşa ederek modern sağlık anlayışının gereklerine uygun bir yerleşke oluşturmaktır.
  1. Başta kreş ve ilköğretim imkânları olmak üzere kültür merkezleri, açık hava amfileri, tören ve şenlik alanları, açık ve kapalı spor sahaları, kordlar, yürüyüş yolları, kafeteryalar, lokantalar, lokaller, misafirhaneler, yurtlar, lojmanlar, kongre salonları, konferans ve sergi hacimleri, rekreasyon alanları, düzenleyerek modern yerleşke ortamı hazırlamaktır.
  1. Ulaşım ve iletişim imkânlarının hızla artarak mesafeleri kısaltıp süreleri azalttığı çağımızdan kopmamak için yerleşke içi ve dışı optik telli, telsiz bağlantıları oluşturarak, uydu kanallarını kullanarak, bilbordlar koyarak ve gelişen teknolojileri takip edip devreye koyarak paydaşlarımızın bilgiye erişmelerini bilgi vermelerini ve böylece dünyaya bağlanmalarını sağlamaktır.
  1. Bir yandan mastır plânlarımızda ve raporunda belirlenmiş ana amaçlar ile şekillenen görevimizin gereği olarak bu hedeflere ulaşırken diğer yandan Daire Başkanlığımızın kurumsal yapılanmasını çağdaş ölçülerde hızla tamamlayıp, örnek alınan sinerjik bir idarî birim haline getirmektir.