GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI
PROGRAM ÇIKTILARI
PÇ1. Gıda bilimi ve beslenme konularında yeterli bilgiye sahip olma ve öğrendiklerini alanına uyarlayabilme
PÇ2. Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlama yorumlama ve değerlendirme
PÇ3. Gastronomi ile ilgili mevzuat (yasa, yönetmelik, genelge vb.) hakkında yeterli derecede bilgi edinme
PÇ4. İşletme ve iktisat alanındaki temel ilkeleri ve olguları kavrayabilme
PÇ5. Toplumsal ve mesleki etik değerleri öğrenme, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme
PÇ6. Yeni gıda ürünü geliştirebilme standartlaştırabilme ve tescil sürecini yürütebilme
PÇ7. Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarını öğrenme
PÇ8. Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi edinme
PÇ9. Satın alma aşamasından sunum aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri öğrenme ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları giderme yeteneği kazanma
PÇ10. Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanıma ve kullanma
PÇ11. Yiyecek içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması yapabilme
PÇ12. Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını öğrenme ve uygulama
PÇ13. Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilme
PÇ14. Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurma ve sunum becerileri kazanma
PÇ15. Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini uygulayabilme
PÇ16. Sanatsal konulara dair kişisel yeteneklerini geliştirme ve görsel sunum tekniklerini kullanabilme
PÇ17. İlgili alanda yaşanabilecek kazalara karşı alınacak tedbirler ve yapılacak müdahaleler hakkında bilgi sahibi olurlar.