GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI

PROGRAM ÇIKTILARI

 

PÇ1. Gıda bilimi ve beslenme konularında yeterli bilgiye sahip olma ve öğrendiklerini alanına uyarlayabilme

PÇ2. Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlama yorumlama ve değerlendirme

PÇ3. Gastronomi ile ilgili mevzuat (yasa, yönetmelik, genelge vb.) hakkında yeterli derecede bilgi edinme

PÇ4. İşletme ve iktisat alanındaki temel ilkeleri ve olguları kavrayabilme

PÇ5. Toplumsal ve mesleki etik değerleri öğrenme, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme

PÇ6. Yeni gıda ürünü geliştirebilme standartlaştırabilme ve tescil sürecini yürütebilme

PÇ7. Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarını öğrenme

PÇ8. Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi edinme

PÇ9. Satın alma aşamasından sunum aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri öğrenme ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları giderme yeteneği kazanma

PÇ10. Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanıma ve kullanma

PÇ11. Yiyecek içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması yapabilme

PÇ12. Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını öğrenme ve uygulama

PÇ13. Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilme

PÇ14. Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurma ve sunum becerileri kazanma

PÇ15. Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini uygulayabilme

PÇ16. Sanatsal konulara dair kişisel yeteneklerini geliştirme ve görsel sunum tekniklerini kullanabilme

PÇ17. İlgili alanda yaşanabilecek kazalara karşı alınacak tedbirler ve yapılacak müdahaleler hakkında bilgi sahibi olurlar.