Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Kampüs Dışı Erişim (Vetis)

 

VETİS- Kampüs Dışı Erişim Sisteminden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri,akademik ve idari personeli  üniversite içinde veya dışında 7/24 istediği yerden erişim sağlayabilir. Kampüs içinden ve dışından elektronik kaynaklara (e-dergi, e-kitap, e-tez vb.)erişim hizmetinden yararlanabilmek için yapılması gerekenler;

Kütüphane kaydı ve üyeliği  bulunan personel ve öğrencilerimiz mevcut hesapları ile giriş yapabilirler. (Kullanıcı adınız; Akademik yada idari personel iseniz T.C Kimlik numaranız, öğrenci iseniz öğrenci numaranız . Eğer sisteme e-posta adresi ile giriş yapmak istiyorsanız kurumsal mail adresinizi  giriniz.Şifreniz; Ödünç Verme Bölümünde belirlemiş olduğunuz karakterlerdir.) 

 

NOT: Kütüphane kaydı ve üyeliği bulunan kullanıcılarımız "KAYIT OL" kısmına girince bu "kullanıcı sisteme zaten kayıtlıuyarısını alıyorsanız VETİS- Kampüs Dışı Erişim Sistemine kayıtlısınız demektir.

Şifrenizi bilmiyorsanız "Şifremi Unuttumbaşlığına tıklayarak yeni şifre talebinde bulunabilirsiniz. E-posta alanına üniversite tarafından size verilen kurumsal e-posta adresinizi yazınız. (öğrencinumarası@stu.kmu.edu.tr

Kurumsal e-posta adresinizi bilmiyorsanız tıklayınız.

Üniversite tarafından size verilmiş olan kurumsal e-posta kutunuza giriş yaparak, şifrenizi görüntüleyebilirsiniz. Ekranda sağ üstte adınızı ve soyadınızı görüyorsanız bağlantı yapmışsınız demektir.

Bu aşamadan sonra kütüphane tarafından abonelik yapılmış ve ekranda aşağıya doğru listesini göreceğiniz tüm e-kaynaklara (veritabanları) internet olan her yerden erişim sağlayabilirsiniz.

 

KÜTÜPHANE KAYDI VE ÜYELİĞİ BULUNMAYAN KULLANICILAR 

VETİS-Kampüs Dışı Erişim Sistemi linkine tıklayarak " Kayıt Ol " sekmesinden mutlaka üye olmaları gerekmektedir. posta alanına üniversite tarafından size verilen kurumsal e-posta  adresinizi yazınız. (öğrencinumarası@stu.kmu.edu.tr)

 Kurumsal e-posta adresinizi bilmiyorsanız tıklayınız.

 Kayıt Ol butonuna bastıktan sonra karşınıza e-posta adresinize aktivasyon bağlantısının gönderildiğine dair uyarı penceresi gelecektir. Üniversite tarafından size verilmiş olan kurumsal e-posta kutunuza giriş yaparak, gelen aktivasyon linkine tıklayınız. 

Bu aşamadan sonra sisteme kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıp kullanıma başlayabilirsiniz. Ekranda sağ üstte adınızı ve soyadınızı görüyorsanız bağlantı yapmışsınız demektir.

Bu aşamadan sonra kütüphane tarafından abonelik yapılmış ve ekranda aşağıya doğru listesini göreceğiniz tüm e-kaynaklara (veritabanları) internet olan her yerden erişim sağlayabilirsiniz.

Erişim adresi: VETİS - Kampüs Dışı Erişim Sistemi

VETIS_Kullanim_Kılavuzu.pdf   

 

Ayrıntılı bilgi için:   Asiye ŞEN              Telefon: 3407       e-mail:asen@kmu.edu.tr