Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Uptodate Veri Tabanı

UpToDate Veri Tabanı

UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüze sahip bir veritabanıdır. UpToDate; doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

UpToDate İçerik Bilgileri:

UpToDate veri tabanı, 25 Uzmanlık alanında, 7400’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 12.300’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir.

UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanmasi ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

Ana Uzmanlık alanları: Temel Bakım ve Dahiliye - Kardiyovasküler Tıp - Endokronoloji ve Diyabet - Aile Hekimliği - Genel Cerrahi - Çocuk Hastalıkları - Gastroenteroloji ve Hepatoloji - Geriatri - Hospital Medicine - Hematoloji - Bulaşıcı Hastalıklar - Nefroloji ve Hipertansiyon - Nöroloji - Doğum, Jinekoloji ve Kadın Sağlığı - Onkoloji - Akciğer, Yoğun Bakım ve Uyku Bozuklukları - Romatoloji - Alerji ve Bağışıklık - Acil Tıp - Psikiyatri - Dermatoloji - Palyatif Bakım - Spor Hekimliği - Uyku Tıbbı - Anesteziyoloji

UpToDate’in Faydaları nelerdir?
Hasta Güvenliği ve Bakım Kalitesini Arttırmak
Tanısal Hataları Azaltmak
Tanı Amaçlı Testleri Azaltmak
Hastaların Yeniden Hastaneye Yatma Oranını Düşürmek
Hastaların Hastanede Kalma Süresini Azaltmak
Klinisyen Memnuniyetini Arttırarak Hastanede Daha Uzun Süre Çalışmalarını Sağlamak
Doktorlar İçin Zaman Tasarrufu Sağlamak ve Hasta Bakım İçin Ayrılan Süreyi Arttırmak

 

Kayıt İşlemi:

ÖNEMLİ NOT : İlk kayıt için UpToDate'e kurum internet ağından girilmesi gerekmektedir. Kurum internet ağından girildiğinde herhangi bir e-posta adresi ile kayıt oluşturabilirsiniz.

1. UpToDate’e giriniz www.uptodate.com/online
2. Ana sayfanın üstünde yer alan Log-in/Register sekmesine tıklayınız.
3. UpToDate kayıt sayfası üzerinde kendinize ait kullanıcı adı ve şifrenizi oluşturunuz.
4. Kayıt işleminiz bittikten sonra UpToDate Mobil Aplikasyonun nasıl yüklendiği bilgisini içermekte olan bir onay maili e-posta adresinize gönderilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Kişisel hesabınıza 180 günde bir kez kurum bilgisayarlarından www.uptodate.com/online adresi uzerinden Log In/Giriş yapmak gerekmektedir. Yapılan her girişden sonra erişim süresi otomatik olarak 180 gün uzamaktadır. 

UpToDate Kullanım Kılavuzu

UPToDate Genel Bilgiler

Kayıt ve uzaktan erişim: https://www.uptodate.com/home/uptodate-watch-how-to-register

Mobil kullanım video kılavuz: https://www.uptodate.com/home/uptodate-mobile-apps-demo

 

UpToDate aplikasyonunu mobil cihazlariniza indirerek kullanabilirsiniz. 

iPhone/iPad mobil cihazlarına aplikasyon indirmek için App Store ‘a girip “UpToDate” yazarak taratınız. 

Android tabanlı mobil cihazlar için Google Play Store’a girip “UpToDate” yazarak taratınız.

 

UpToDate klinik karar destek sistemine uzaktan erişim (ev/ofis/ cep telefonlarınızdan, mobil cihazlardan ) sağlamak üzere erişim detaylarınız ve özet bilgiler aşağıda ve ekli dosyalar içinde yer almaktadır: (bkz: UTDA Kayıt/Mobil Erişim Kılavuzu )

 

 UpToDate Anywhere ile :

**Her noktadan UpToDate’e erişim: Doktorlarınız; ilk erişim için hastaneniz içinden yarattıkları bireysel hesap ile evlerinden/hastaneden/kurum dışından UpToDate’e erişim sağlayabilirler.

**Ödüllü Aplikasyonu İle Erişim: iOS® ve Android™ cihazlarından mobil aplikasyonlar ile erişilmektedir.

**Hasta Kayıt Sistemine Entegrasyon: Hasta kayıt sistemine entegrasyonu ile doktorların hasta ekranından erişimleri sağlanmaktadır ve HIMSS kategorilerinin bir aşaması olan klinik karar destek sistemi entegrasyonu ile sağlanmış olmaktadır.

**CME/CE/CPD kredileri kazanma: Mobil cihaz/ kurum dışı/kurum içinden UpToDate’e erişerek CME kredileri kazanma olanağı yaratılmış olmaktadır.