ÖĞRENCİ AFFI HAKKINDA
Kapsamı
05.07.2022 tarihinden önce ilişiği kesilmek kaydıyla,
Her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler; Üniversitelerince, 12/04/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki terör, 26/09/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan kasten öldürme (madde 81, 82 ve 83), işkence (madde 94 ve 95), eziyet (madde 96), cinsel saldırı (madde 102), çocukların cinsel istismarı (madde 103), uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti (madde 188) suçlarından mahkum olmaları veya 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 71. maddesinde yazılı fiiller, terör örgütlerine ya da Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatları, sahte veya gerçeğe aykırı evrak kullanarak kayıt yaptırdıkları gerekçeleriyle ilişikleri kesilenler hariç olmak üzere,
Lisansüstü programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar;
Kanundan yararlanmak için 07.11.2022 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapabilirler.
Başvuru için istenen belgeler
Başvuru dilekçesi için tıklayınız. (Başvuru Dilekçesi).
Adli Sicil Kaydı (E-Devletten alınan belge kabul edilecektir) (05 Temmuz 2022 tarihinden sonra alınmış olmalıdır.)
Nüfus Cüzdanı / T.C. Kimlik kartı fotokopisi veya e-devletten alınacak Nüfus Kayıt Örneği- (Yabancı Uyruklular için pasaportun fotokopisi)
Diploma/Mezuniyet Belgesi (Yüksek Lisans için Lisans mezuniyet belgesi/diploması Fotokopisi)- (Doktora için Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet belgesi/diploması Fotokopisi) (Aslı veya noter onaylı sureti ya da diplomanın alındığı kurumdan aslı gibidir onaylı sureti Fotokopisi) (E-Devletten alınan mezuniyet belgesi kabul edilecektir)
05.07.2022-07.11.2022 tarihleri arasında askerde olanlar için terhis belgesi
Askerlik durum belgesi (E-Devletten alınan belge kabul edilecektir)
Başvurular, ilgili Enstitüye şahsen veya noter tasdikli vekâletname verilen kişi aracılığı ile yapılabilir. Posta, kargo, belgegeçer (faks), e-posta vb. yollarla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.
Başvuru Süreci
Başvurular 07.11.2022 tarihi mesai bitimine kadar alınacaktır.
02.09.2022 Cuma günü mesai bitimine kadar elden başvuru yapan adaylar 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenimlerine başlayacaklardır.
Bu tarihten sonra 07.11.2022 Cuma günü mesai bitimine kadar elden başvuru yapan adaylar 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında öğrenimlerine başlayacaklardır.
Başvuruların Değerlendirilmesi
Başvuru belgeleri tam olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınır. Değerlendirme, başvuru koşullarının sağlanıp sağlanmadığı, öğrencinin sorumlu olacağı dersler ve dönemler gibi hususlar dikkate alınarak ilgili komisyonlar tarafından yapılır. Komisyonların önerileri Enstitü Yönetim Kurullarında görüşülerek karara bağlanır.
İntibak Hükümleri
Geçici 83. madde kapsamında kayıt hakkı kazanan tüm öğrenciler yürürlükteki yönetmeliğe tabidirler.
Yüksek lisans ve doktora programında ders aşamasında kaydı silinen öğrencilerin intibakları mevcut müfredata göre yapılır.
Yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt hakkı kazanıp, kayıt yapmayan öğrencilerin intibakları mevcut müfredata göre yapılır.
Doktora programlarında, yeterlik aşamasında kaydı silinmiş öğrencilerin intibakları, yeterlik aşamasına yapılacaktır.
Doktora programlarında, yeterlik aşamasını geçmiş olan öğrenciler tekrar yeterlik sınavına girmeyeceklerdir.
Yüksek lisans veya doktora programlarında, tez döneminde olan öğrencilerin intibakları, önceki dönemlerde tezde kaydettiği aşama dikkate alınmaksızın "Tez Dönemine/Tez Çalışması"na yapılır.
Doktora programına kayıt hakkı kazanan, ana dilleri hariç Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 16. maddesinin 5. fıkrasında belirtilen yabancı dil şartını sağlayamayan öğrenciler 2 yarıyıl içerisinde ilgili Yönetmelikte bahsedilen 55 puan şartını sağlamak zorundadır. Öğrencinin derse kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 2 yarıyıl içerisinde asgari dil koşulunu sağlamayan öğrencilerin Enstitü ile ilişiği kesilir.
Geçmişte alınıp başarılı olunan derslerin sayılıp sayılmayacağı intibaklarında belirtilir. Daha önce aldıkları derslerden başarılı olunanların intibakları, alınan derslere eşdeğer dersin AKTS kredisine eşit sayılarak yapılır.
İntibak işlemleri ana bilim dalının ilgili komisyonları tarafından değerlendirilerek enstitü yönetim kurulunca karara bağlanır.
İntibak ile ilgili burada belirtilmeyen hususlarda KMÜ, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
Azami süre ve Katkı Payları
7417 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa Eklenen Geçici 83. Maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarına dönerek kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt tarihinden itibaren azami süresi başlar. Program süresi ise "2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararında yer alan hükümlere göre hesaplanır.
Bu usul ve esaslarda hüküm bulunmayan hallerde, ilgili mevzuat hükümleri ile Enstitü Yönetim Kurulu ve Senato Kararları uygulanır.
Uygulamalarda karşılaşılan tereddütlü durumlarda; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanmış ilkeler doğrultusunda, ilgili Enstitü Yönetim Kurulu Kararları geçerli olur. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ek ilkeler gönderilmesi halinde Üniversitemizce yeniden düzenleme yapılır.
AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.
NOT : Başvuru Dilekçesi ve evrakı tam olarak teslim edilcektir. Eksik evrak kabul edilmeyecek olup enstitümüzden evrak talebinde bulunmayınız..