SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Enstitüsü

DERS KAYDI VE MEZUNİYET İÇİN ALINMASI GEREKEN DERSLER

DERS KAYDI

Ders Kayıt Tarihleri: Akademik Takvimde Belirtilmektedir.

Ders Kaydı İçin Öğrenci Bilgi Sistemi Linki: https://obs.kmu.edu.tr/oibs/ogrenci/

 

Not: Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri İçin 4. Dönemini Tamamlayan veya Başka Bir Üniversitede (Açıköğretimde) Kaydı Olan Öğrencilerin Sistemde Katkı Payı Ödemesi Çıkmaktadır. Öğrenci Ya Katkı Payını Ödeyecek Yada Kayıtlı Olduğu Üniverseteden Kaydını Sildirecektidir. Aksi Taktirde Ders Kaydı Yapamaz. Katkı Payı Ödemesini Ziraat Bankasına Öğrenci Numarıız İle Yatırabilirsiniz.

 

TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS KAYDI DERS SEÇİMİ

 Yeni Kayıt Yaptıran Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş  Ders Seçimlerini Müfredat Bölüm Dışı Sekmesinden Zorunlu Dersler/Seçmeli Dersler İle (Toplamda 4 Ders) ve Aynı Zamanda Uzmanlık Alan Dersini Seçmelidir. (Müfredat Bölüm Dışından Tüm Dersleri Görmek İçin Ekranın Sağ Alt Köşesinde "Tüm Dersleri Listele" Sekmesinden Tüm Dersleri Görebilirsiniz.)

 

 Eski Öğrencilerimiz İse Yine Uzmanlık Alan Dersi ve Daha Önce Aldıkları Dersler İle Birlikte Toplamda Seminer Dahil 8 Ders ve Uzmanlık Alan Dersini Seçmelidir.

 

Not: Eski Öğrencilerin IV. Dönem Sonuna Kadar Seminer Dahil 1 Dersten Dahi Başarısız Olma Durumunda Enstitü İle İlişiği Kesilmektedir.

Not: Uzmanlık Alan Dersi Her Dönem Seçilecektir.

 

 MEZUN OLMA ŞARTI

 Ders Döneminde IV. Dönem Sonuna Kadar ( 7 Ders ve  Seminer ) Dersi olmak Üzere

Son İki Dönemde İse Uzmanlık Alan Dersi ve Tez Çalışması Seçilmelidir.)

 

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS KAYDI DERS SEÇİMİ

 Yeni Kayıt Yaptıran Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencileri Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş Yapıp Fotoğraf ve İletişim Bilgilerini Yükledikten Sonra Ders Seçimlerini Müfredat Bölüm Dışı Zorunlu Dersler İle Birlikte Toplamda 5 Ders Seçeceklerdir.

Eski Öğrencilerimiz İse Yine Zorunlu Dersler İle Birlikte Toplamda 5 Ders ve Proje Ödevini Seçmelidirler.

 

MEZUN OLMA ŞARTI

 Ders Döneminde (II. Dönem Sonuna Kadar)  10 Dersini Tamamlamalıdır.

Son Dönemde İse (III. Dönem Sonuna Kadar)  Proje Ödevini Tamamlamalıdır. VI. Döneme Ders Kaydı Yaptıran Öğrencilerin Kayıtları Danışman Tarafından Onaylansa Dahi Ders Kaydı Geçersiz Sayılacak Olup Kaydı Silinecektir.

 

Not: Derslerini Tamamlaması Durumunda II. Dönem Sonuna Kadar Proje Ödevini Tamamlayan ve Harcının Tamamını Ödedikten Sonra Öğrenci 2. Dönem Sonunda Mezun Olabilmektedir.

 

NOT: Ders Kaydınızı Tamamladıktan Sonra Danışmanınız Onaylama İşlemini Yapacaktır. (Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin danışmanları atanacak olup, atama işleminden sonra danışman tarafından onaylama yapılacaktır.)

 

Not: (Ekle Bırak Haftasında) Danışmanınız İle İrtibata Geçerek Ders Seçimlerinizi Değiştirebilirsiniz.

Not: Geçemediğiniz Derslerin Yerine Yeni Ders Alacaksanız Ders Saydırma İşlemini Danışmanınıza Yaptırtmayı Unutmayınız.

 

NOT: Ders Kaydınızı Tamamladıktan Sonra Danışmanınızla İrtibata Geçip Kaydınızı Onaylatmanız Gerekmektedir. (Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin danışmanları atanacak olup, atama işleminden sonra danışman tarafından onaylama yapılacaktır)

 

DANIŞMANINIZIN İLETİŞİM BİLGİLERİNE VE ANA BİLİM DALI BAŞKANLIĞINA VERİLEN LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.    https://www.kmu.edu.tr/ara.aspx

(Linkten Arama Kriterlerine Danışmanınızın Ad ve Soyadı Bilgilerini Girip Dahili Telefona ve E-posta Bilgilerine  Ulaşabilirsiniz.)

 

Adres:
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası 1. Kat – KARAMAN
E-posta: sbe@kmu.edu.tr

Önemli Not: Başvuru ve kayıt tarihleri içerisinde yoğunluk nedeniyle Enstitüye iletişimin e-posta yoluyla sbe@kmu.edu.tr yapılması önem arz etmektedir.