Bu LTT'nin temel amacı, çeşitli etkinlikler ve ortak öğrenme etkinlikleri düzenleyerek katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunmaktı.
Proje teklifinde, LTT2'nin Yunanistan'da yürütülmesi planlanmıştı, ancak tüm ortaklarla istişare edildikten ve bu LTT'nin zaman çizelgesi yeniden planlandıktan sonra, tüm ortaklar bu LTT'yi İtalya'da yürütmeye karar verdi. Burada, öğrencilerin, BT uzmanlarının ve BT şirketlerinin uygun saatleri dikkate alındı. Yunan ortağımız bu dönemin pek uygun olmadığını söyledi. Bu nedenle tüm ortakların onayı ile LTT2 İtalya'da gerçekleştirildi.
Bu LTT'nin yapısı 5 günlük bir etkinlikti ve format olarak C1'e (LTT1) benzer olacak şekilde planlandı.
-18-25 yaş arası, lisans ve yüksek lisans mezunu, bilişim konularına ilgili ve yetenekli gençler
-Gençlik alanlarında aktif olarak çalışan ve bilişim konularında hizmet veren gençlik çalışanları ve araştırmacılar.
Şirketler için işe alım süreciyle ilgilenen profesyonel İK yöneticileri.
-1. Gün: Farklı katılımcılara dağıtılan kağıtlara herkesin adını, uzmanlığını, çalışma alanını, BT'ye özel ilgi alanlarını ve BT'deki kariyer hedeflerini yazdığı bir oyun oynandı. Buz kırma etkinliği kapsamındaki bu etkinlik, birbirimizi daha dikkatli dinlememize ve ekip çalışmasını anlamamıza katkı sağladı.
-Bilişim mobil uygulama oyunu gibi gerçekleştirilen bireysel ve grup öğrenme etkinlikleri, her katılımcının bir adının olduğu, büyük ekranda BT ile ilgili hızlı soruların olduğu, her kişinin soruları cep telefonlarından yanıtladığı, bireysel öğrenme egzersizi olarak sunuldu. katılımcıların farklı BT konuları hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğunu gösterir.
-“Bilişim Sektörlerinde Temel Beceriler” konulu grup öğrenme müdahalesi gerçekleştirildi ve katılımcılara aktif dinleme, takım çalışması ve fikir sunma gibi sosyal beceriler konusunda eğitim verildi.
-2. Gün: Ev sahibi ortak, “BT Sektörlerinde Temel Yumuşak Beceriler” hakkında daha fazla eğitim verdi;
-Bilişim sektöründe gençlerin duygusal ve psikolojik durumlarını iş yeri değişikliklerine uyum sağlamanın yolları tartışıldı.
-Gençlerin işyerinde başkalarıyla nasıl etkileşimde bulunmaları gerektiği, nasıl etkili iletişim kuracakları ve fikirlerini başkalarına nasıl sunacakları konusunda bir eğitim etkinliği düzenlendi.
Eğitmenler, BT sektörlerinde sosyal becerilerle ilgili deneyimlerini paylaşan BT uzmanları ve üniversite BT öğrencileriydi, katılımcılar arasında birçok etkileşimli iletişim oldu, birçok katılımcı da fikir ve deneyimlerini, sosyal becerilerin iş bulmalarına nasıl yardımcı olduğuna dair hikayelerini paylaştı.
3. Gün: Bilişim firması ziyareti yapıldı. Bu şirketin sponsoru Universita La Sapienza'dır ve bir grup BT öğrencisi tarafından kurulmuştur. Katılımcılar, çeşitli yarışmalarda yarışan ve RS, Volkswagen, Enel vb. sektörlerde yarışan bu bilişim firmasının katılımcıları, birçok sponsor desteğiyle “Elektrikli ARABALAR” ürettiği şirketin ana faaliyet fabrikasını ziyaret ettiler. Şirketin web sitesi www.fastchargesea.it'dir.
Firmanın fiili araç üretim tesisine de götürülen katılımcılar, mesai saatleri içerisinde gerçek personel görev başındayken araçların üretim ve bakım süreçlerini izlediler, sorular sordular ve çeşitli uzmanlarla iletişim kurdular. Burada gerçek çalışma ortamını öğrendiler.
4. Gün: Cori ve yakın bölgelerdeki yerel BT şirketlerinin İtalya'da nasıl çalıştıkları, ne yaptıkları, nasıl yaptıkları, halka ve kendi ticari operasyonları için ne tür hizmetler sundukları hakkında eğitimler verildi.
2 BT yüksek lisans öğrencisi, yerel çiftçilerin yerel ürünlerini online platformlarda tanıtmalarına ve satmalarına yardımcı olmak için kurdukları şirketin çalışma süreçlerini anlattılar. Bilişim uzmanlarının üretici ve tüketici arasındaki rollerine vurgu yapıldı.
Ayrıca bugün BT gençliğinin önündeki fırsatlar ve olanaklar hakkındaki deneyimlerini paylaştılar.
5. Gün: Tüm katılımcıların bilişim sektörlerinde yer aldığı ve gençlik çalışanlarının İK yöneticisi gibi roller üstlendiği rol oyunları gerçekleştirildi. İK yöneticileri iş başvurusunda bulunanlarla görüşecek. Her gencin BT iş becerilerini açıklamak için 10 dakikası vardı ve İK yöneticisi özgeçmişlerini ve fikirlerini analiz etti. Bu grup çalışması ile gençlerin geliştirdikleri sosyal beceriler, teknik yeterlilikler gibi konuların kariyerlerine nasıl katkı sağlayabileceğini öğrendiler.
-Tüm programın değerlendirilmesi:
Her katılımcı öğrenilen konular, çeşitli müdahaleler ve gelecek tasarımları hakkında yorum yaptı. Yapılan yorumlar tüm haftanın iyi bir özeti olarak kabul edilir.