BT SEKTÖRÜNDE TALEP ODAKLI GENÇ İSTİHDAMINI ARTIRMAK

LTT 3 / Malta (Vismednet Association)

Bu LTT'nin temel amaçları, aşağıda açıklandığı gibi BT alanlarında yapılandırılmış ve yaygın eğitimler, BT uzmanları ve gençler arasında çeşitli ortak öğrenme etkinlikleri sağlamaktı. Bu LTT3'ün teklifte Malta'da yer alması planlandı ve belirtildiği gibi oldu..


Katılımcı profili:
-18-25 yaş arası, bilişim konularına ilgili ve yetenekli gençler
-Gençlik alanlarında aktif olarak çalışan ve hizmet sunan gençlik çalışanları,
-BT yeteneklerini işe almak için şirketler için çalışan (İK) uzmanları.
Her bir ortaktan katılımcı sayısı;
Bu LTT'nin sonuçları;
-1. Gün: Programın ve görevlerin anlatıldığı tanıtım toplantısı yapıldı. Çok hızlı bir buz kırma faaliyeti oldu.
-Avrupa'nın en büyük i-gaming şirketlerinden biri olan ve 13 ana lokasyonunda yaklaşık 2.000 çalışanı bulunan “Betsson Group” adlı bir BT şirketine (www.betssongroup.com) çalışma ziyareti
Betsson grup şirketi ziyaretinde şirketin 9 farklı IT departmanı çalışmalarını 6 saat süren sunum ve tartışma formatında sundu.
-Bu etkinlikte katılımcılar, gerçek bir işyerinin BT personeli için nasıl çalıştığını, şirketteki kuralların ve ekip çalışmasının neler olduğunu, işyerine özgü kuralların neler olduğunu, çalışanlar arasındaki iletişimin gerçekleştiğini öğrendiler.


-2. Gün: Heritage Malta'ya çalışma ziyareti: Heritage Malta ziyareti: Bu kurum, Malta'daki tarihi ve kültürel mirasın korunmasından, ziyaretin kolaylaştırılmasından ve BT tesisleriyle donatılmasından sorumludur. 90'dan fazla müze ve tarihi miras alanından sorumlu.
-Heritage Malta yöneticileri bize BT operasyonlarının Tarihi ve Kültürel Miras Alanları ve Müzelere nasıl entegre edildiğini gösterdi. Başkent Valletta'da bulunan Malta Müzesi'nin CCTV kameraları ve diğer bilişim ürünlerinin bir müzeye yerleştirilmesi için tadilatta nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştular. Tarihi yapılarda gelişen teknolojinin zor yanlarından bahsettiler. Bilişim uzmanları bize mirasların (resim, resim, hat vb.) veri ve bilgilerini korumak için ne tür bilişim araçları kullandıklarını gösterdiler.


3. Gün: BT gençlerinin çeşitli iş fırsatlarını, becerilerini ve niteliklerini mümkün olan en iyi formatlarda sunmaları için çevrimiçi platformlarda “görünüm becerilerine” sahip olmanın önemine ilişkin Çalıştay/Eğitim verildi. Katılımcılar, özgeçmiş yerine “görünüşün” ne anlama geldiğini, çevrimiçi platformlarda nasıl kısa ve etkili bir kişisel bakış açısı oluşturulacağını, beceri ve yeterliliklerin nasıl sunulacağını öğrendiler.


4. Gün: Malta Üniversitesi'nde uygulamalı yapay zeka profesörü ve yapay zeka bölümü başkanı olan Prof. Alexiei Dingli tarafından verilen Çalıştay/Eğitim.
Çalıştay/eğitim, çeşitli BT sektörlerinde yapay zeka müdahalelerinin uygulanması, derin öğrenme, derin inanç ağları, otomatik kodlayıcılar ve daha fazla BT konusunu kapsıyordu. Bu, gençlerin BT sektörlerindeki teknik becerilerinin artmasına, derin teknik bilginin belirli pozisyonlarda istihdam edilmelerine ne kadar yardımcı olacağına, gelecekte önemli kariyer fırsatlarına sahip yapay zeka alanlarında nasıl daha fazla kariyer inşa edebileceklerine yardımcı oldu.

-Bir BT şirketi (www.gamingmalta.org) ve çeşitli çevrimiçi oyunlar geliştirme ve oluşturma vakfı olan Gaming Malta Foundation'a çalışma ziyareti, aynı zamanda yeni yetenekler, startup'lar ve işletmelerle iş birliği yaparak onlara oyun alanındaki kariyer adımlarında rehberlik eder. Burada baş müdür ve BT operasyon departmanı çalışanları, katılımcılara çevrimiçi oyun endüstrisinin nasıl işlediği, gerçekler ve rakamlar, oyun laboratuvarlarında gerçek çalışma ortamı, oyun laboratuvarlarında oyunların nasıl oluşturulduğu, nasıl bir BT personelinin çalıştığı hakkında katılımcılara bilgi verdi. oyun geliştirme, genç BT çalışanlarından beklenen beceriler nelerdir?


5. Gün: Malta Üniversitesi'nde uygulamalı yapay zeka profesörü ve yapay zeka bölümü başkanı olan Prof. Alexiei Dingli tarafından verilen Çalıştay/Eğitim.
Çalıştay/eğitim, gerçek/en son verileri, gerçekleri ve rakamları, istatistikleri ve daha fazlasını sağlayarak, BT endüstrilerinde talep doğrultusunda artan veya azalan ilk 20 iş alanının ne olduğu konularını kapsıyordu.
Ayrıca eğitmen her katılımcıya kendi kariyer planlarını ve olası geleceğini sorarak gençlere önemli bir kariyer danışmanlığı/desteği sağladı.
-Program, katılımcıların öğrendikleri konuları, gelecekteki olası kariyer ve işbirlikleri için fikirlerini, değiş tokuş ağlarını vb. özetlediği programı, değerlendirmeleri, soruları ve cevapları tartışarak sona erdi.

(Betsson)