KARAMANOĞLU MEHMETBEY
ÜNİVERSİTESİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

TÜBİTAK ARDEB Destekleri Bilgilendirme Semineri

TÜBİTAK ARDEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Üniversitemizde 06 Haziran 2024 tarihinde saat 11.00’da TÜBİTAK-ARDEB Başkan Yrd. V. Doç. Dr. Cengiz ARICI tarafından “TÜBİTAK ARDEB Destekleri Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirilecektir. Etkinlik kapsamında, ARDEB ulusal destek programları türleri, başvuru süreçleri, değerlendirme kriterleri, destek grupları bütçeleri, yükümlülükler vb. konularda genel bilgilendirme yapılacaktır.

ARDEB bilimsel araştırma gruplarının müdahil olduğu bir süreç ile bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesi, yürütülmesi ve başarıyla sonlandırılması konularında çalışmalarını yürütmektedir.

Bilimsel Araştırma Grupları:

Kimya ve Biyoloji Araştırma Destek Grubu – KBAG; Matematik ve Fizik Araştırma Destek Grubu – MFAG; Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu – SBAG; Elektrik, Elektronik ve Enformatik Araştırma Destek Grubu – EEEAG; Mühendislik Araştırma Destek Grubu – MAG; Çevre, Atmosfer, Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Destek Grubu – ÇAYDAG; Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu – TOVAG; Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu – SOBAG; Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu – SAVTAG; Kamu Araştırmaları Destek Grubu – KAMAG.

Ulusal Destek Programları:

Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı (1000); Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001); Hızlı Destek Programı (1002); Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (1003); Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı (1005); Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007); Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı (1505); Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (3001); Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı (3501).

Konuşmacı: Doç. Dr. Cengiz ARICI - TÜBİTAK-ARDEB Başkan Yrd. V.

Tarih: 06.06.2024

Saat: 11.00

Yer: Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu